Ειδήσεις Ανακοινώσεις Οικονομικού Επιμελητηρίου

Κ. Κόλλιας: «Το νέο σύστημα εισφορών οδηγεί σε αφανισμό τους επιστήμονες–ελεύθερους επαγγελματίες και σε μείωση των δημοσίων εσόδων»

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ
Μητροπόλεως 12 14, 105 63 Αθήνα - Τηλ.: 2132141800, FAX: 2132141873,  e-mail: [email protected]

Αθήνα, 06-02-2017  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήλωση Πρόεδρου ΟΕΕ για τις εισφορές των ελεύθερων επαγγελματιών


O Πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας, έκανε την ακόλουθη δήλωση:«Το αλαλούμ και η αναστάτωση, που έχουν ήδη προκληθεί από την προχειρότητα στην εφαρμογή του νέου συστήματος υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, επιβεβαιώνει, δυστυχώς, τις ανησυχίες μας για τον ανεδαφικό χαρακτήρα των διατάξεων.
Το νέο σύστημα οδηγεί αφενός σε αφανισμό τους επιστήμονες – ελεύθερους επαγγελματίες και αφετέρου σε μείωση των δημοσίων εσόδων τόσο από ασφαλιστικές εισφορές - αφού η συντριπτική πλειονότητα των υπόχρεων αδυνατεί να πληρώσει -, όσο και από φόρους, δεδομένων των μαζικών διακοπών εργασιών από πλήθος επαγγελματιών.
Το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος καλεί την κυβέρνηση, έστω και τώρα, στο και πέντε, να κάτσει μαζί με τον Φορέα μας και τους υπόλοιπους επιστημονικούς φορείς στο τραπέζι του ειλικρινούς διαλόγου, με στόχο να καταλήξουμε από κοινού σε μία λύση, που και θα ενισχύει εισπρακτικά το πολύπαθο ασφαλιστικό μας σύστημα, και θα μπορεί ρεαλιστικά να καλυφθεί σε επίπεδο κόστους από τους ελεύθερους επαγγελματίες, χωρίς να καταφεύγουν στη φοροδιαφυγή ή στο κλείσιμο
».


Γραφείο Τύπου του ΟΕΕ
Τηλ: 2132141883
2132141870
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο