Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Από τις 15 Φεβρουαρίου 2008, με το νόμο 3634/2008, εφαρμόστηκε η εξομοίωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και η επιστροφή της διαφοράς του φόρου μεταξύ υψηλού και χαμηλού συντελεστή ΕΦΚ στους πρατηριούχους, στους μεταπωλητές και γενικά στους διακινητές του πετρελαίου θέρμανσης...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ-ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΕΙΩΣΗ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Αθήνα, 22-02-2008

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

      Από τις 15 Φεβρουαρίου 2008, με το νόμο 3634/2008, εφαρμόστηκε η εξομοίωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και η επιστροφή της διαφοράς του φόρου μεταξύ υψηλού και χαμηλού συντελεστή ΕΦΚ στους πρατηριούχους, στους μεταπωλητές και γενικά στους διακινητές του πετρελαίου θέρμανσης.

      Η ηλεκτρονική παρακολούθηση αυτού του νέου τρόπου διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης και η επιστροφή του φόρου υποστηρίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος».

      Σύμφωνα με τα στοιχεία του «Ήφαιστος» από την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου έως και τα μεσάνυκτα της Πέμπτης 21 Φεβρουαρίου (πρώτη εβδομάδα λειτουργίας):

- Στο μητρώο Διακινητών Πετρελαίου Θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) εντάχθηκαν 6.619 επιτηδευματίες.

- Οι φόροι που επεστράφησαν ανήλθαν στα 23.671.607 ευρώ.

- Το ανωτέρω ποσό πιστώθηκε στους λογαριασμούς 3.222 επιτηδευματιών, οι οποίοι δήλωσαν 122.717 κινήσεις πωλήσεων.

- Το τηλεφωνικό κέντρο 801.100.88.08, στο οποίο οι καταναλωτές ενημερώνονται για τα πρατήρια υγρών καυσίμων που είναι ενταγμένα στο «Ήφαιστος» δέχτηκε 4.057 κλήσεις και εξυπηρέτησε τους αντίστοιχους καταναλωτές.

- Το τηλεφωνικό κέντρο 210-626.8888, στο οποίο οι επιτηδευματίες επικοινωνούν με το σύστημα «Ήφαιστος» δέχτηκε 9.466 κλήσεις και εξυπηρέτησε τους αντίστοιχους επιτηδευματίες.

   Επισημαίνεται, ότι με την εξομοίωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο κίνησης και θέρμανσης και την επιστροφή της διαφοράς του φόρου μεταξύ υψηλού και χαμηλού συντελεστή στους πρατηριούχους, στους μεταπωλητές και γενικά στους διακινητές του πετρελαίου θέρμανσης, δεν υπάρχει καμία πρόσθετη φορολογική επιβάρυνση στους καταναλωτές. Τα νοικοκυριά εξακολουθούν να προμηθεύονται το πετρέλαιο θέρμανσης με το μειωμένο φόρο όπως και πριν.

   Το ηλεκτρονικό σύστημα «Ήφαιστος» είναι όσο το δυνατόν πιο απλό και αντιγραφειοκρατικό, ώστε να μην ταλαιπωρεί τους πολίτες και να μη δυσχεραίνει τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

   Τέλος, όσον αφορά τους καταναλωτές υπενθυμίζεται, ότι οι προμηθευτές του πετρελαίου θέρμανσης θα ζητούν μόνο ένα πρόσθετο στοιχείο από αυτούς. Τον κωδικό ηλεκτρονικής πληρωμής που βρίσκεται στο δεξιό άκρο του λογαριασμού της ΔΕΗ. Για τις μονοκατοικίες τον κωδικό που βρίσκεται στον προσωπικό λογαριασμό, ενώ για τις πολυκατοικίες ο διαχειριστής πρέπει να δίνει τον κωδικό του λογαριασμού κοινοχρήστων.

   Όσον αφορά τους επιτηδευματίες που έχουν εγγραφεί στο ειδικό μητρώο Διακινητών Πετρελαίου Θέρμανσης (ΔΙ.ΠΕ.ΘΕ.) και εμπλέκονται στη διακίνηση και την εμπορία πετρελαίου θέρμανσης υπενθυμίζεται, ότι έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν σε εβδομαδιαία βάση καταστάσεις για τις αγορές και τις πωλήσεις, ενώ σε μηνιαία βάση τα αντίτυπα των παραστατικών στοιχείων πώλησης και αγορών.
  
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο