Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

(upd) Χρηστικό εγχειρίδιο με ερωτήσεις-απαντήσεις και παραδείγματα για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων (Ενημερωμένο)Από την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και μετά τη ψήφιση του ν. 4446/2016 (ΦΕΚ 240Α/22.12.2016) δημιουργήθηκε η ανάγκη ενημέρωσης — εκτός των άλλων διατάξεων που θεσπίστηκαν με τον νόμο αυτό— και για τις περιπτώσεις της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, ήτοι για όσα προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 57-61 του νόμου αυτού.

Μετά και τη δημοσίευση της ΠΟΛ.1006/16.1.2017 (ΦΕΚ 43Β/17.1.2017) προβήκαμε άμεσα στη σύνταξη του παρόντος εγχειριδίου έτσι ώστε οι αναγνώστες να ενημερωθούν για τις υφιστάμενες διατάξεις, τις διαδικασίες υποβολής, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση, τις ευεργετικές διατάξεις, καθώς και για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 57-61 του ν. 4446/2016. Στη συνέχεια, λίγο μετά την ανάρτηση του εγχειριδίου στον κόμβο δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1009/19.1.2017 και σπεύσαμε να ενημερώσουμε με το νέο υλικό τις αντίστοιχες ενότητες, αλλά να δημιουργήσουμε και νέες.

Όλα τα ανωτέρω παρατίθενται με τη μορφή ερώτησης-απάντησης έτσι ώστε να γίνονται περισσότερο κατανοητές οι ισχύουσες διατάξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται παράθεση παραδειγμάτων προκειμένου να μην καταλείπονται απορίες στους συναδέλφους. Στο εγχειρίδιο υπάρχει επίσης αναλυτικός πίνακας περιεχομένων έτσι ώστε να είναι εύκολη η πλοήγηση στις επιμέρους ενότητες. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι αν παρίσταται ανάγκη επικαιροποίησης του περιεχομένου του εγχειριδίου θα προβαίνουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε το σχετικό άρθρο του κόμβου
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο