Αποτελέσματα live αναζήτησης

Συμψηφισμός εισφορών αγροτών β εξαμήνου 2016 με επιστροφή φόρου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους

19 Ιανουάριου 2017 Σχόλια
Συμψηφισμός εισφορών αγροτών β εξαμήνου 2016 με επιστροφή φόρου στο δεύτερο εξάμηνο του έτους
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά



Δείτε το απόσπασμα από την ομιλία του κου Αποστόλου στη Βουλή στο πλαίσιο της προ ημερησίας διατάξεως συζήτησης για τους αγρότες.

Στην διάρκεια της ομιλίας του ανέφερε ότι η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του β' εξαμήνου του 2016 θα μεταφερθεί στο δεύτερο εξάμηνο του 2017.

"........ Εγώ, λοιπόν, θα καταθέσω σήμερα έναν σχετικό πίνακα που θα δείχνει τι είναι αυτό το οποίο από τη δική μας πλευρά εμείς θεσπίσαμε και τι επιπτώσεις έχει στο εισόδημα των αγροτών, χρησιμοποιώντας βεβαίως τα στοιχεία που μπορώ να έχω στη διάθεσή μου και δεν είναι άλλα από αυτά που αφορούν το 2015 που εκκαθαρίστηκε το 2016, συγκρίνοντάς τα με αυτά που θα γίνουν στο εισόδημα του 2016 που θα εκκαθαριστεί το 2017.
(Στο σημείο αυτό ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελος Αποστόλου καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)
Μόνο ένα θα σας πω νούμερο, ότι θα επιστραφεί στο 95% των αγροτών η προκαταβολή φόρου, ύψους 66.700.000 ευρώ, που ήδη έχουν καταβάλει. Τα υπόλοιπα, αν θέλετε -γιατί είναι και θέματα που πρέπει λίγο να τα σεβόμαστε, ιδιαίτερα στο θέμα της θέσπισης του αφορολογήτου ατομικού ορίου σε μια επιχειρηματικού χαρακτήρα δραστηριότητα, όπως είναι η αγροτική- είναι πρωτόγνωρα και είναι πραγματικά μια κατάκτηση του αγροτικού χώρου, αλλά βεβαίως αυτήν την κατάκτηση την οφείλει στη διακυβέρνηση της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ.

Ισχυρίζονται κάποιοι ότι το αφορολόγητο μπορεί να υπερκαλύπτεται από τα τεκμήρια. Μα, είναι γνωστό ότι τα τεκμήρια αφορούν όλους τους Έλληνες, αλλά παρ’ όλα αυτά εμείς εξετάζουμε την περίπτωση των αγροτικών σπιτιών στις ορεινές μειονεκτικές περιοχές προς την κατεύθυνση μείωσης του τεκμηρίου τους κατά 30%. Να έχουμε υπόψη μας ότι το αγροτικό αυτοκίνητο που επικαλείστε δεν είναι μέσα στο τεκμήριο, άρα, λοιπόν, τουλάχιστον απ’ ό,τι δείχνουν τα στοιχεία, ελαχιστότατες έως μηδενικές είναι οι περιπτώσεις που εφαρμόζεται το τεκμήριο διαβίωσης στους αγρότες.
Έρχομαι στο ασφαλιστικό. Έχω πει και το επαναλαμβάνω ότι ήταν ιστορική η μέρα που θεσπίστηκε εθνική σύνταξη για τον αγροτικό χώρο.

Υπάρχει ένα πρόβλημα με την πληρωμή των εισφορών του δευτέρου εξαμήνου του 2016. Θα αντιμετωπισθεί με τη μεταφορά τους στο δεύτερο εξάμηνο του ’17, που θα υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσής τους με τις επιστροφές των προκαταβολών φόρου.

Αγαπητοί συνάδελφοι, στις περσινές κινητοποιήσεις είχε κυριαρχήσει η σύνδεση του φορολογικού με το ασφαλιστικό. Μα, αυτό κάναμε εμείς. Συνδέσαμε και τα δύο και αποδείχθηκε ότι η φορολογική ελάφρυνση των αγροτών είναι για το 95% μεγαλύτερη από την ασφαλιστική τους επιβάρυνση..."





Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης