Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αικ. Παπανάτσιου - Τι ανέφερε για «πλαστικό χρήμα» και περιουσιολόγιοΣτην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1 μίλησε η Υφυπουργός Οικονομικών κα Αικ. Παπανάτσιου για ορισμένα θέματα της επικαιρότητας.

Σχετικά με το πλαστικό χρήμα και τις αποδείξεις.

- Η υφυπουργός ανέφερε ότι την πρώτη χρονιά  του μέτρου ενώ δεν είναι υποχρεωτικό, καλό θα ήταν οι φορολογούμενοι να κρατάνε και τις αποδείξεις σε φυσική μορφή, έτσι ώστε να μπορέσουν να αποδείξουν την συναλλαγή στην περίπτωση που η τράπεζα με τα στοιχεία που θα στείλει στην Α.Α.Δ.Ε. έχει κάνει κάποια παράλειψη.

- Η υποχρεωτική χρήση των μηχανημάτων pos θα γίνει σε 3 φάσεις. η πρώτη φάση έως 30.6.2017 ή επόμενη θα είναι μέχρι τις 31.12.2017 και οι τελευταία φάση το 2018. Στην πρώτη φάση θα ενταχθούν επιχειρήσεις και επαγγελματίες που ανήκουν στην υψηλή ομάδα κινδύνου φοροδιαφυγής, π.χ. η παροχή υπηρεσίας.

Περιουσιολόγιο.

- Για το περιουσιολόγιο τόνισε για μια ακόμη φορά ότι θα είναι ένα εργαλείο για την φοροδιαφυγή, και όταν θα ετοιμαστεί θα δούμε πως και εάν μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να αντικαταστήσουμε τον ΕΝΦΙΑ και να θεσπίσουμε τον φόρο μεγάλης ακίνητης περιουσίας.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο