Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Με υψηλά πρόστιμα ο ενιαίος φόρος καυσίμων από 15 Φεβρουαρίου

Πρόστιμα έως και 30 φορές υψηλότερα του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων θα επιβάλλονται σε πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αν δεν υποβάλουν τις αναλυτικές καταστάσεις συναλλαγών τους στις εφορίες.

Με υψηλά πρόστιμα ο ενιαίος φόρος καυσίμων από 15 Φεβρουαρίου

Πρόστιμα έως και 30 φορές υψηλότερα του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων θα επιβάλλονται σε πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αν δεν υποβάλουν τις αναλυτικές καταστάσεις συναλλαγών τους στις εφορίες.

Πρόκειται για τις ποινές που θα επιβάλλονται από την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της ενοποίησης του φόρου στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης). Οι ποινές αυτές περιλαμβάνονται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και η εφαρμογή του ξεκινά κανονικά την Παρασκευή, παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτών και των παραγωγικών τάξεων. Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή του μέτρου εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες. Χθες, το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε και διευκρινιστική εγκύκλιο προ τις εφορίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΚ και την επιβολή των προστίμων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο, οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα:

• Για μη υποβολή στοιχείων σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση αυτή είναι με βάση το αντικειμενικό σύστημα και ο σχετικός συντελεστής βαρύτητας φθάνει στο 10.

• Συντελεστής βαρύτητας 1 ισχύει για κάθε εκπρόθεσμη υποβολή στοιχείων περί συναλλαγών πετρελαίου και για κάθε ανακριβή υποβολή στοιχείων ως προς την ποσότητα.

• Το ανώτατο όριο προστίμου για κάθε χρόνο μπορεί να φθάσει στο τριακονταπλάσιο της Βάσης Υπολογισμού, δηλαδή του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμα ότι οι επιτηδευματίες εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης υποβάλλουν κατάσταση εντός επταημέρου για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση των συναλλαγών που πραγματοποίησαν από αγορές και πωλήσεις, αρχής γενομένης από τη Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Τελωνείο.

Εντός 10ημέρου υποβάλλονται και τα αντίτυπα των παραστατικών που εξέδωσαν για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο