Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Συμβάσεις - Εκχώρηση απαίτησης - Ενστάσεις κατά του εκδοχέα (ΔΕφ.Αθ. 4023/2016)12/01/2017

ΔΕφ.Αθ.  4023/2016 (18ο Τριμελές)

Νομίμως το δημόσιο αρνείται να καταβάλει στην ενάγουσα, εκδοχέα σχετικής απαίτησης της αναδόχου, το υπόλοιπο της συμβατικής αμοιβής, προβάλλοντας ένσταση μη εκπληρωθέντος συναλλάγματος. Η σχετική ένσταση εντάσσεται σε χρόνο πριν από εκείνο της αναγγελίας (άρθρο 463 ΑΚ), διότι η νομική βάση της υφίστατο ήδη κατά τον χρόνο της αναγγελίας της εκχώρησης, ενόψει του ότι η σχετική οφειλή, κατά τη σύμβαση, τελούσε υπό την αίρεση της μετά από τον τελικό έλεγχο διαπίστωσης της ορθής υλοποίησης του υποέργου και της καταβολής όλων των αναγκαίων δαπανών και μόνον οι πραγματικοί όροι της (διαπίστωση παραβάσεων και αθέτησης συμβατικών όρων) ανέκυψαν μεταγενέστερα. Ούτε άλλωστε πρόκειται για άσκηση διαπλαστικού δικαιώματος, που καλύπτει ολόκληρη την ενοχική σχέση (όπως υπαναχώρηση, καταγγελία κλπ.), ώστε να μπορεί να αντιταχθεί μόνο κατά της εκχωρήτριας.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
  • Φορολογία κατοίκων εξωτερικού
Up
Close
Close
Κλείσιμο