Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σ.Ο.Ε.Λ.: «Η μείωση των ορίων του υποχρεωτικού ελέγχου θα έχει συνέπεια την μετανάστευση ελεγκτών στο εξωτερικό»

12 Ιανουάριου 2017 Σχόλια
Σ.Ο.Ε.Λ.: «Η μείωση των ορίων του υποχρεωτικού ελέγχου θα έχει συνέπεια την μετανάστευση ελεγκτών στο εξωτερικό»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά



Η ομιλία του προέδρου του σώματος Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών (Σ.Ο.Ε.Λ.) κου Χ. Αλαμάνου, στην διαρκή Επιτροπή Οικονομικών υποθέσεων στο πλαίσιο και εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών:
Υποχρεωτικός έλεγχος των ετήσιων και των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων, δημόσια εποπτεία επί του ελεγκτικού έργου και λοιπές διατάξεις.

Ο κος Αλαμάνος επισήμανε απευθυνόμενος και στον εκπρόσωπο της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. Γ. Χριστόπουλο, ότι το Σ.Ο.Ε.Λ. είναι πάντα υπέρ των διακριτών ρόλων μεταξύ ελεγκτών και λογιστών.

Για το θέμα των ορίων του υποχρεωτικού ελέγχου ο κος Αλαμάνος ανέφερε: «Οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες έχουν μειώσει τα όρια. Αυτή την στιγμή υπάρχουν στο μητρώο των Ανωνύμων και των ΕΠΕ περίπου 150.000 χιλ εταιρίες, από αυτές ελέγχονται 6.700, εάν τα όρια δεν μειωθούν και μείνουν ως έχουν μετά τον νόμο 4336/2016, οι 6.700 θα γίνουν περίπου 4.000. Εάν λάβουμε υπόψη την κρίση, τον τζίρο των εταιριών που έχει μειωθεί και τις εταιρίες που έχουν κλείσει, αυτό θα έχει σαν συνέπεια από τους 2.700 περίπου ορκωτούς ελεγκτές - λογιστές που υπάρχουν αυτή την στιγμή,  οι 900 να πάρουν το δρόμο για το Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και το Ηνωμένο Βασίλειο.»

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να επανέλθουν τα όρια υποχρεωτικού ελέγχου στα χαμηλά όρια (3 εκ. τζίρο 1.5 εκ. ισολογισμό και 50 εργαζ.) όπως γίνεται στην Γαλλία στην Πορτογαλία αλλά και σε άλλες χώρες.




Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης