Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ασφαλιστικό: Ποιοι κλάδοι απεργούν αύριο

ΟΙ εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πραγματοποιήσουν απεργία αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τα εισοδηματικά, αλλά και τις ανατιμήσεις.

Παραλύει αύριο ξανά η χώρα. Oλοι οι κλάδοι εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ζητώντας να μη θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Στην απεργία θα μετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, προσωπικό σε πολεοδομίες, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί λειτουργοί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή πανεπιστημιακοί, καθηγητές των ΤΕΙ, καθηγητές και δάσκαλοι. Στο μεταξύ μετ΄ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, καθώς χειρόφρενο «τραβούν» τα μπλε λεωφορεία, ο ΟΣΕ, ο προαστιακός και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Ωστόσο το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια μόνο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16.00, ενώ τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές στην απεργιακή συγκέντρωση. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα πλοία, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων και οι εργαζόμενοι σε αυτά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση αύριο στις 11 στο Πεδίον του Aρεως και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Ομόνοιας θα κάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΚΚΕ) και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Για τα δύο μεγάλα συνδικαλιστικά κινήματα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή στην αυριανή απεργία, και αυτό γιατί λίγα 24ωρα μετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ποιοι απεργούν αύριο

# Δημόσιοι υπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Ιδιωτικοί υπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι σε εφορίες, νομαρχίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, υπουργεία 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) 24ωρη απεργία
# Τραπεζοϋπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στην ΟΣΠΑ 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στον ΟΣΕ 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι σε μπλε λεωφορεία 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στον προαστιακό 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στο μετρό, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ. Θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια 10 το πρωί με 16.00 το μεσημέρι
# Εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα
# Δημοσιογράφοι 24ωρη απεργία
# Μηχανικοί 24ωρη απεργία
# Δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι 24ωρη απεργία
# Δάσκαλοι, καθηγητές, καθηγητές ΤΕΙ και πανεπιστημιακοί 24ωρη απεργία
# Νοσοκομειακοί γιατροί, ΕΚΑΒ και φαρμακοποιοί 24ωρη απεργία
# Ναυτικοί και εργαζόμενοι στα πλοία 24ωρη απεργία.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).

Παλαιότερα σχόλια

image description νικος | Φεβρουαρίου 9, 2010 11:29 μ.μ. | Reply
λειτουργουν κανονικα τα δρομολογια του ηλεκτρικου?
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο