Το νέο οργανόγραμμα του Ο.Γ.Α.

Εργατικά - Ασφαλιστικά

9 Ιανουάριος 2017
Taxheaven.gr



Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η κοινή υπουργική απόφαση για την οργανωτική δομή, την αποστολή, τις αρμοδιότητες και την στελέχωση του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) (ΝΠΔΔ) μετά το νόμο 4387/2016.

Ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου με έδρα την Αθήνα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Αποστολή του είναι η χορήγηση, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, παροχών χρηματοδοτούμενων από τον κρατικό προϋπολογισμό, όπως είναι τα οικογενειακά επιδόματα και το επίδομα αλληλεγγύης σε ανασφάλιστα υπερήλικα άτομα καθώς και η χορήγηση, σε ανταποδοτική βάση, παροχών και υπηρεσιών, όπως είναι αυτές του Λογαριασμού Αγροτικής Εστίας.

Ο ΟΓΑ διαρθρώνεται ως εξής:

Α. Κεντρική Υπηρεσία

1. Υπηρεσίες υπαγόμενες απευθείας στο Διοικητή:
α) Διεύθυνση Επιθεώρησης και Ελέγχου
β) Τμήμα Δημοσίων και Διεθνών Σχέσεων
γ) Τμήμα Στατιστικής και Μελετών
δ) Τμήμα Γραμματείας Διοίκησης
2. Γενική Διεύθυνση Διοικητικής- Οικονομικής Υποστήριξης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
3. Γενική Διεύθυνση Παροχών
4. Γραφείο Νομικού Συμβούλου (άρθρο 17 του ν. 3086/2002, ΦΕΚ Α' 324), το οποίο στελεχώνεται από μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

Β. Περιφερειακές Υπηρεσίες.

Σύμφωνα με τις μεταβατικές διατάξεις, στην αρμοδιότητα του Τμήματος Απονομής της Διεύθυνσης Οικογενειακών Επιδομάτων ανήκει η διεκπεραίωση των εκκρεμών αιτήσεων και η επιμέλεια της λειτουργίας και των συνεδριάσεων της Επιτροπής Εκδικάσεως Ενστάσεων επί υποθέσεων που αφορούν στα καταργηθέντα από 1-11-2012 οικογενειακά επιδόματα (επίδομα τρίτου παιδιού, ισόβια σύνταξη πολύτεκνης μητέρας και εφάπαξ παροχή 2000 ευρώ) και στα καταργηθέντα από 1-1-2013 οικογενειακά επιδόματα (πολυτεκνικό επίδομα και επίδομα τρίτεκνης οικογένειας), μέχρι περατώσεώς τους.

Έναρξη ισχύος της κ.υ.α. ορίζεται η 1-1-2017.

Δείτε την κ.υ.α. Φ.80000/57604/15285/28.12.2016 από το αρχείο του κόμβου