Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Αίτημα Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για παράταση ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος 2015, η οποία λήγει την 15η Ιανουαρίου 2017Προς τον
Υπουργό Οικονομικών κ. Τσακαλώτο Ευκλείδη

Κοινοποίηση:
Υφυπουργό Οικονομικών κα Παπανάτσιου Κατερίνα
Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Χουλιαράκη Γεώργιο
Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων κ. Πιτσιλή Γεώργιο

Αθήνα, 9 Ιανουαρίου 2017
Αρ. Πρωτ. Εξερχομένου 077

Θέμα:  «Αίτημα παράτασης ηλεκτρονικής υποβολής πόθεν έσχες για το φορολογικό έτος 2015, η οποία λήγει την 15η Ιανουαρίου 2017»

Κε Υπουργέ,

Σύμφωνα με το άρθρο 66 του ν. 4409/2016 (ΦΕΚ Α' 136/28.7.2016), οι δηλώσεις πόθεν έσχες για το 2015 οι  οποίες από φέτος υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ενιαίας εφαρμογής «Πόθεν»  λήγει την 15η Ιανουαρίου 2017.

Λόγω το ότι η  διαδικασία για την ηλεκτρονική υποβολή της συγκεκριμένης εφαρμογής είναι καινούργια και παρουσιάζει προβλήματα(«κωλύματα», δυσκολία στο ανέβασμα των σκαναρισμένων αρχείων κ.λπ.). Επίσης  ο αριθμός των υπόχρεων είναι αυξημένος καθώς  και η αλλαγή της όλης διαδικασίας καθιστούν απαραίτητη την παράταση μέχρι τις 15/02/2017.

Η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. θεωρεί ότι όταν γίνονται πιλοτικές εφαρμογές ενός συστήματος, θα πρέπει στο ξεκίνημα τους να δίνεται ικανοποιητικός χρόνος στην εκπλήρωση μιας τόσο σοβαρής υποχρέωσης.
 
Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ο Πρόεδρος

Καμπάνης Βασίλειος

Ο Γενικός Γραμματέας

Σταυρουλάκης Κων/νος
     
Ο Α’ Αντιπρόεδρος

Μουζάκης Αντώνιος

Ο Β’ Αντιπρόεδρος

Πάτσιας Χρήστος
     
Ο Ταμίας

Γρηγορίου Θωμάς

Η Αν. Γεν. Γραμματέας

Τσιώρα Ανδρομάχη
     
Ο Εφ. Δημ. Σχέσεων 

Χριστόπουλος Γεώργιος

Τα Μέλη
  
Πανίδης Αβραάμ
     
Πατέλης Νικόλαος
     
Σιδερίδης Αστέριος
     
Δόβελος Ιωάννης
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο