Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Οι ημέρες διακοπών και αργιών για τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσώνΕπιμέλεια
Επιστημονική ομάδα Taxheaven


Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ η απόφαση 219434/Α5/21.12.2016 του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με την οποία ανακαθορίζονται οι ημέρες αργιών και διακοπών στα φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών ως εξής:

Α. Διακοπών:
I) Χριστουγέννων, από την 24η Δεκεμβρίου μέχρι και τη 2η Ιανουαρίου
II) Πάσχα, από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα

Β. Αργιών:
I) Όλες τις Κυριακές
II) Τις θρησκευτικές γιορτές των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Πνεύματος
III) Τις εθνικές επετείους της 28ης Οκτωβρίου και 25ης Μαρτίου
IV) Τη 17η Νοεμβρίου
V) Την ημέρα των Θεοφανίων
VI) Την Καθαρά Δευτέρα
VII) Την 1η Μαΐου
VIII) Την κατά τις ισχύουσες διατάξεις ημέρα αργίας για την έδρα κάθε φροντιστηρίου και κέντρου ξένων γλωσσών, λόγω τοπικής θρησκευτικής ή εθνικής γιορτής
IX) Τη γιορτή Κοιμήσεως της Θεοτόκου

Κατά τις ημέρες αργιών και διακοπών τα φροντιστήρια και κέντρα ξένων γλωσσών παραμένουν κλειστά.

Δύναται τις ημέρες αργιών και διακοπών να λειτουργούν οι Γραμματείες φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών.

Η απόφαση ισχύει από τη δημοσίευσή της, ήτοι 27-12-2016.


Σημείωση TAXHEAVEN: Παρόλο που στη νέα απόφαση του Υπ. Παιδείας δεν αναφέρεται ότι καταργείται η προηγούμενη απόφαση Δ5/5500/4.11.1983, εντούτοις θεωρούμε ότι η παλαιά απόφαση παύει να ισχύει μετά τη δημοσίευση της 219434/Α5/21.12.2016.

Από τη σύγκριση των δύο αποφάσεων πάντως υπάρχουν ορισμένες αλλαγές σε σχέση με την απόφαση Δ5/5500/4.11.1983 "Ημέρες αργίας φροντιστηρίων Ξένων Γλωσσών" —παρόλο που όπως αναφέραμε δεν ισχύει πλέον — οι οποίες είναι οι εξής (παρατίθενται για ενημερωτικούς λόγους):

- Στις ημέρες διακοπών των Χριστουγέννων η 7η Ιανουαρίου γίνεται 2 Ιανουαρίου και του Πάσχα η φράση "από τη Μεγάλη Δευτέρα μέχρι και την Κυριακή του Θωμά" τροποποιείται σε "από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και την Τρίτη μετά το Πάσχα"

- Στις ημέρες αργιών προστίθεται η ημέρα των Θεοφανίων.

Δείτε και το άρθρο του κόμβου σχετικά με τις νέες αλλαγές για την απασχόληση των εργαζομένων στα φροντιστήρια


Ετικέτες για αναζήτηση ξένων γλωσσών φροντιστήρια


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΑΓΡΟΤΕΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο