Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβάλλονται οι νέες αντικειμενικές

Σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών μόνο για τα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2008 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Αναβάλλονται οι νέες αντικειμενικές

Σε αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών μόνο για τα αγροτεμάχια, τους αγρούς και τις λοιπές εδαφικές εκτάσεις που βρίσκονται σε περιοχές εκτός σχεδίου πόλης αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Μαρτίου 2008 η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών.

Οι αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών για τα εντός σχεδίου πόλης ακίνητα και τα εκτός σχεδίου πόλης κτίσματα αναβάλλονται για το φθινόπωρο! Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών αποφάσισε να δώσει προτεραιότητα στην αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών των εκτός σχεδίου πόλης εδαφικών εκτάσεων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου ετοιμάζουν πυρετωδώς τους πίνακες με τις νέες «αντικειμενικές αξίες γης», οι οποίες θα είναι αυξημένες σημαντικά μόνο στην Αττική.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΕΤ, οι νέες τιμές αφετηρίας ανά τετραγωνικό μέτρο γης εκτός σχεδίου -οι λεγόμενες Αρχικές Βασικές Αξίες (ΑΒΑ) και Ειδικές Βασικές Αξίες (ΕΒΑ)- θα είναι αυξημένες κατά 80%-100% στο νομό Αττικής και κατά 20% σε μέσα επίπεδα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μόνο στις πυρόπληκτες περιοχές των νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Ευβοίας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας, Μαγνησίας και Μεσσηνίας οι «αντικειμενικές αξίες γης» δεν θα αυξηθούν καθόλου.

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις, οι οποίες θα φθάνουν το 100%, αναμένεται να επιβληθούν στα εκτός σχεδίου πόλης αγροτεμάχια που βρίσκονται σε περιοχές της Ανατολικής Αττικής, όπου τα τελευταία χρόνια οι αγοραίες τιμές έχουν εκτοξευθεί στα ύψη λόγω της κατασκευής σημαντικών συγκοινωνιακών υποδομών, όπως η Αττική Οδός και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, κ. Αντ. Μπέζας, έδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να του υποβάλουν τους πίνακες με τις νέες αυξημένες «αντικειμενικές αξίες γης» το αργότερο μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου. Στόχος του υφυπουργού είναι η σχετική απόφαση να υπογραφεί με ημερομηνία έναρξης ισχύος την 1η-3-2008. Οι αναπροσαρμογές στις αντικειμενικές αξίες των εκτός σχεδίου πόλης εδαφικών εκτάσεων θα προκαλέσουν σημαντική αύξηση στις φορολογικές επιβαρύνσεις που θα επιβάλλονται μετά την 1η-3-2008 στις μεταβιβάσεις, στις κληρονομιές, στις δωρεές και τις γονικές παροχές των ακινήτων αυτών.

Αμέσως μετά τις αναπροσαρμογές των αντικειμενικών τιμών για τις εκτός σχεδίου πόλης εδαφικές εκτάσεις, οι υπηρεσίες του υπουργείου θα προωθήσουν τις διαδικασίες που απαιτούνται προκειμένου να ενταχθούν στο σύστημα των αντικειμενικών αξιών τα ακίνητα που βρίσκονται σε 5 εντός σχεδίου πόλης περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στις περιοχές αυτές θα ισχύσουν μετά το Πάσχα, για πρώτη φορά, τιμές ζώνης ανά τετραγωνικό μέτρο, με βάση τις οποίες θα προσδιορίζονται στο εξής οι φορολογητέες αξίες για τις μεταβιβάσεις, τις κληρονομιές, τις δωρεές και τις γονικές παροχές ακινήτων, καθώς και για την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ).

Πηγή Ελ. Τύπος
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο