Ειδήσεις Τεχνολογία

Πρόταση «μαμούθ» της Microsoft για την Yahoo

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξαγοράσει τη μηχανή αναζήτησης, Yahoo, έναντι 44,6 δισ. δολαρίων μέσω μετοχών και μετρητών. Η πρόταση του αμερικανικού γίγαντα αποτελεί τη νέα απόπειρα για τη βελτίωση των διαδικτυακών υπηρεσιών της.

Πρόταση «μαμούθ» της Microsoft για την Yahoo

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προτίθεται να εξαγοράσει τη μηχανή αναζήτησης, Yahoo, έναντι 44,6 δισ. δολαρίων μέσω μετοχών και μετρητών. Η πρόταση του αμερικανικού γίγαντα αποτελεί τη νέα απόπειρα για τη βελτίωση των διαδικτυακών υπηρεσιών της.

Η Microsoft ανακοίνωσε ότι προσφέρει 31 δολάρια για κάθε μετοχή της Yahoo, 62% πάνω από την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Πέμπτη. «Έχουμε μεγάλη εκτίμηση για τη Yahoo, και μαζί μπορούμε να προσφέρουμε σημαντικές λύσεις για τους καταναλωτές, τους εκδότες και τους διαφημιστές καθώς θα βελτιώσουμε τη θέση μας στις διαδικτυακές υπηρεσίες» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Steve Ballmer.


Οι μέτοχοι της Yahoo θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν μεταξύ μετρητών ή μετοχών της Microsoft. Σύμφωνα με την εταιρεία του Μπιλ Γκέιτς, η εξαγορά θα εκχωρήσει σημαντική αξία στους μετόχους των δύο εταιρειών, αξιοποιώντας τις δυνατότητες καινοτομίας που θα εμφανιστούν.


Η Yahoo έχει υποστεί περιορισμό των κερδών, παρά τη νέα πλατφόρμα διαφήμισης πριν από ένα χρόνο. Πριν από λίγο καιρό μάλιστα, είχε ανακοινώσει περικοπές 1.000 θέσεων εργασίας, με τα κέρδη να σημειώνουν πτώση στο τρίτο τρίμηνο, στα 206 εκατ. δολάρια. Για το σύνολο του 2007, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 8% στα 1,8 δισ. δολάρια, με τα συνολικά της κέρδη να ανέρχονται στα 660 εκατ. δολάρια από τα 751 εκατ. δολάρια το 2006.


Τέλος, ο λογισμικός κολοσσός ανέφερε ότι έχει «αναγνωρίσει» τέσσερις περιοχές από τις οποίες θα μπορούσε να δημιουργήσει, μέσω της Yahoo, έσοδα τουλάχιστον 1 δισ. δολαρίων ετησίως.


Οι μετοχές της Yahoo κέρδισαν 56% καθώς διαμορφώθηκαν στα 29,95 δολάρια ανά μετοχή, στην προσυνεδριακή αγορά της Παρασκευής, λίγο μετά την ανακοίνωση. Ο δείκτης μελλοντικών συμβολαίων επίσης εκτινάχθηκε μετά τα νέα.


Η αιφνίδια αυτή ανακοίνωση της Microsoft έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι δύο εταιρείες φαίνεται να χάνουν όλο και μεγαλύτερο έδαφος έναντι της Google στον τομέα της online διαφήμισης. Μια συμφωνία μεταξύ τους εκτιμάται ότι θα δώσει ώθηση στο σύνολο του τεχνολογικού κλάδου.


www.kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC, Reuters
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο