Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ενεση ρευστότητας 200 εκατ. στον ΟΑΕΕ

Χρηματοδοτική ανάσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό θα διευκολύνει την κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας του Οργανισμού, κυρίως το β΄ εξάμηνο του 2008. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, μαζί με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Ένεση ρευστότητας 200 εκατ. στον ΟΑΕΕ

Χρηματοδοτική ανάσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό θα διευκολύνει την κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας του Οργανισμού, κυρίως το β΄ εξάμηνο του 2008. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, μαζί με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέρα από το ποσό των 176 εκατ. ευρώ που ήδη προβλέπεται για την ενίσχυση του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, η κυβέρνηση μετά από εκκλήσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνου Κόντου θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο διπλασιασμού.

Τους επόμενους μήνες ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις χωρίς την εκποίηση νέων περιουσιακών στοιχείων, εξαιτίας της είσπραξης εισφορών από τους ασφαλισμένους ύψους περίπου 280 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός στην αρχή του νέου έτους ζήτησε την άμεση εκταμίευση των 130 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 176 εκατ. της κρατικής επιχορήγησης για το 2008 προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός βρίσκεται εν αναμονή επιπλέον κρατικής επιχορήγησης από τον Δεκέμβριο του 2007. Ακόμη επισημαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς επιπλέον κρατική ενίσχυση το έλλειμμα του Οργανισμού το 2008 αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ. Από τα κυριότερα προβλήματά του είναι η έλλειψη προσωπικού και το υψηλό ποσοστό εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΒΕΕ παρεμβαίνει εκ νέου, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη που να σηματοδοτεί έστω ένα πραγματικό ενδιαφέρον του υπουργείου Απασχόλησης για διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ και επίλυση την αυτών.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει παράδειγμα προς αποφυγή αποτυχημένο το μοντέλο ενοποίησης (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ).

Το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να καλέσει τις Ομοσπονδίες μέλη της σε τροχιά κινητοποιήσεων, αναπτύσσοντας, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, πρωτοβουλίες για μαζική ενημέρωση των επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολιτικού κόσμου, συγκεντρώσεις, κλείσιμο των επιχειρήσεων κλπ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Απαιτούνται καθαρές και δίκαιες λύσεις και τήρηση των Κυβερνητικών Δεσμεύσεων».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο