Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Από τις 15 Φεβρουαρίου σε ισχύ το νέο καθεστώς διακίνησης πετρελαίου

Από τις 15 Φεβρουαρίου σε ισχύ το νέο καθεστώς διακίνησης πετρελαίου 29/1/2008 14:39:53 Αποστολή Εκτύπωση Από τις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Από τις 15 Φεβρουαρίου σε ισχύ το νέο καθεστώς διακίνησης πετρελαίου 29/1/2008 14:39:53  Αποστολή     Εκτύπωση Από τις 15 Φεβρουαρίου θα τεθεί σε ισχύ το νέο καθεστώς στη διακίνηση του πετρελαίου θέρμανσης.

Το νέο καθεστώς θα προβλέπει περιθώριο δέκα ημερών για την καταβολή του φόρου στο Δημόσιο από τις εταιρίες που εκτελωνίζουν το πετρέλαιο θέρμανσης. Υπενθυμίζεται ότι, με το νέο καθεστώς, εξομοιώνεται ο ειδικός φόρος κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης με τον ειδικό φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης.

Η εξομοίωση αυτή θα ισχύει μέχρι και το επίπεδο της παραλαβής του πετρελαίου από το πρατήριο καυσίμων. Οι καταναλωτές θα εξακολουθούν με το νέο σύστημα να αγοράζουν φτηνότερα το πετρέλαιο θέρμανσης, καταβάλλοντας το μειωμένο ειδικό φόρο κατανάλωσης που προβλέπεται και σήμερα.

Σχετική Απόφαση.

ΠΟΛ 1015/28-01-2008  Καθορισμός του τύπου και του περιεχομένου της δήλωσης απόδοσης εφάπαξ φόρου επί των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης και της πράξεως καταλογισμού αυτού
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο