Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Μήνυμα - κάλεσμα της «Δύναμης Οικονομολόγων»Θεσσαλονίκη, 07/12/2016

Συνάδελφοι οικονομολόγοι,
   
Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ για πρώτη φορά κατεβαίνει στις εκλογές του 3ου Π.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικώντας ρόλο στην Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Ο λόγος που δημιουργήθηκε η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ήταν η ανάγκη να εκφραστούν όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι οικονομολόγοι για τους οποίους το Οικονομικό Επιμελητήριο θα όφειλε να αποτελεί στήριγμα στη δύσκολη καθημερινότητα τους και όχι μια ακόμα οικονομική υποχρέωση που πρέπει ετησίως  να καταβάλουν, δίχως ανταποδοτικότητα.   
   
Η δοκιμασμένη τακτική της απολυτής κομματικής γραμμής μέσα στα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς είναι μια ξεπερασμένη συνταγή που αποδεδειγμένα συσκότισε την επιστήμη, οπισθοδρόμησε τις δράσεις και έφραξε την καινοτομία και τη γνώση. Τη στιγμή που τα προβλήματα στην οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας γιγαντώνονται, τη στιγμή που η φορολαίλαπα κορυφώνεται και η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια εξελίσσεται σε μάστιγα, το Οικονομικό Επιμελητήριο σε τοπικό επίπεδο παραμένει άλαλος θεατής δίχως προτάσεις, λόγο, θέσεις και παρεμβάσεις.  
    
Ολόκληρες γενιές νέων επιστημόνων μεταναστεύουν στο εξωτερικό, το brain drain κλυδωνίζει την οικονομική σταθερότητα της χώρας, η νεανική επιχειρηματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο ναδίρ και το Οικονομικό Επιμελητήριο σαν Πόντιος Πιλάτος νίβει τα χέρια του σχεδόν ενοχικά.  

Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ δεν έχει κομματικά αφεντικά. Ο κάθε επιστήμονας είναι ελεύθερος να επιλέγει αυτούς που κρίνει ικανότερους για την εκπροσώπηση του. Όλοι εμείς είμαστε εργαζόμενοι, επαγγελματίες με προβλήματα και υποχρεώσεις και χρειαζόμαστε μία Διοίκηση που θα μπορούμε να εμπιστευόμαστε. Που θα μας θυμάται καθόλη τη διάρκεια της θητείας της και όχι λίγες ημέρες  πριν τις εκλογές για να μας ζητήσει την ψήφο.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δε μένει παρά να πάρουμε την κατάσταση για πρώτη φορά στα χέρια μας. Ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Ξαναγράφοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Για να ξεκολλήσουμε το όχημα της επιστημονικότητας από το τέλμα που τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί. Η ψήφος στη ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ είναι ψήφος ευθύνης.

Αυτή είναι η Δύναμη Οικονομολόγων

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο