Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Δεύτερη δήλωση για λάθη στο Ε9, αλλά με πρόστιμο

Δεύτερη ευκαιρία (και μετά την προθεσμία της 31ης Μαρτίου) θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη διόρθωση των δηλώσεων Ε9 τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, όμως, οι διορθώσεις θα γίνονται με την καταβολή τσουχτερού προστίμου από τους φορολογουμένους!

Δεύτερη δήλωση για λάθη στο Ε9, αλλά με πρόστιμο

Πόσο θα κοστίσει η αμέλεια για διόρθωσή τους μέχρι 31 Μαρτίου

Δεύτερη ευκαιρία (και μετά την προθεσμία της 31ης Μαρτίου) θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη διόρθωση των δηλώσεων Ε9 τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, όμως, οι διορθώσεις θα γίνονται με την καταβολή τσουχτερού προστίμου από τους φορολογουμένους!
Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του νέου φόρου κατοχής ακινήτων, τον οποίο υπολογίζεται ότι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά- δηλαδή όσοι, εκτός από την κύρια κατοικία, έχουν στην κατοχή τους και άλλα ακίνητα, όπως διαμερίσματα, εντός σχεδίου οικόπεδα, εκτός σχεδίου κτίσματα και καταστήματα.

Λάθη τριών ετών
Με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν έως τις 31 Μαρτίου 2008, χωρίς την καταβολή προστίμου, τις λανθασμένες εγγραφές στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητά τους. Μάλιστα, η δυνατότητα αυτή δίνεται για τα λάθη ή τις παραλείψεις που έκαναν οι φορολογούμενοι στα έντυπα Ε9 και των τριών τελευταίων ετών 2005-2007.
Παράλληλα, έως την ίδια ημερομηνία πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας Ε9 και οι φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2007 είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους (αγορά, πώληση, κληρονομιά, γονική παροχή) ή την οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, απόκτηση παιδιού).
Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο κατοχής ακινήτων είναι η ολοκλήρωση της καταχώρισης των διορθώσεων και των μεταβολών στην ηλεκτρονική βάση που έχει δημιουργήσει με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.
Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταχώριση στο ηλεκτρονικό αρχείο (περιουσιολόγιο) και των στοιχείων ακινήτων που δήλωσαν οι φορολογούμενοι κατά την τριετία 2005-2007.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, θα γίνει υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε φορολογουμένου και το αργότερο εντός του Ιουνίου θα αποσταλεί σε κάθε νοικοκυριό λίστα με όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιουσιολογίου. Επίσης, η λίστα θα αναγράφει το σύνολο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων καθώς και το ακριβές ποσό του φόρου κατοχής ακινήτων που του αναλογεί.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο