Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

«Οι εκλογές των οικονομολόγων μήνυμα με πολλούς αποδεκτές»

*Του Αναστάσιου ΛυμπερίουΗ σημερινή συγκυρία βρίσκει τη χώρα σε επικίνδυνο σταυροδρόμι. Οι χειρισμοί της ελληνικής κυβέρνησης, σε όλα τα επίπεδα, έχουν καταδικάσει την πραγματική οικονομία σε μία πρωτοφανή ύφεση, με αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των εισοδημάτων των ελληνικών οικογενειών και τη κατάρρευση κάθε προσπάθειας για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.

Στο πλαίσιο αυτό η άμεση και ουσιαστική επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας στο οποίο και δραστηριοποιούμαστε επαγγελματικά, είναι μεγαλύτερη από ποτέ και σίγουρα όσο και να θέλουμε να είμαστε αυστηροί με την εκάστοτε εξουσία, δεν είναι αποκλειστικά και μόνο θέμα δικό  της.

Ως πολίτες οφείλουμε να ευαισθητοποιηθούμε, να κινητοποιηθούμε, να προτείνουμε, να δώσουμε το παρών, στην μεγάλη εθνική προσπάθεια για την ανόρθωση της χώρας μας.

Ως οικονομολόγοι οφείλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας μέσω του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και να ενισχύσουμε την επιρροή μας στην διαμόρφωση αποφάσεων και πολιτικών,  ενισχύοντας  περεταίρω τον θεσμικό του ρόλο.

Η ΔΗΚΙΟ, αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις προηγούμενες εκλογές και ανέλαβε την Προεδρία του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με τη δέσμευση να ενισχύσει τον θεσμικό του ρόλο ως οικονομικού συμβούλου της Πολιτείας και εκπροσώπου των Ελλήνων οικονομολόγων, αλλά και να προασπίσει τα επαγγελματικά δικαιώματα των μελών του.

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία βιώνει τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας της, ο φορέας μας απέκτησε ισχυρότερη φωνή, φώναξε δυναμικό «παρών» με τις παρεμβάσεις του για μια σειρά από ζητήματα όπως: το Ασφαλιστικό και την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των μελών μας, την παρουσία μας στις επιτροπές της Βουλής για την κατάθεση των προτάσεων και απόψεών μας επί των συζητούμενων οικονομικών νομοσχεδίων, την εφαρμογή  νέων ψηφιακών υπηρεσιών του ΟΕΕ με τη χρήση Καινοτόμων Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, την κατάθεση προτάσεων μετά από επαφή με θεσμικούς φορείς και την έμπρακτη  πρόθεσή μας για συνεργασία και συμβολή για την αναδιάρθρωση του παραγωγικού μοντέλου της χώρας μας, στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανεργίας, την παραχώρηση στο ΟΕΕ με τη μορφή μακροχρόνιας μίσθωσης το ακίνητο-κληροδότημα Σούτσου για 50 χρόνια έτσι ώστε ο Φορέας μας να στεγαστεί σε δικό του αυτόνομο κτήριο.

Επίσης προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να σταθούμε κοντά στα μέλη μας, να τους συνδράμουμε με τις δυνάμεις που διαθέτουμε, ώστε αφενός να ελαφρύνουμε το διοικητικό βάρος από την άσκηση του επαγγέλματός τους και αφετέρου να ανοίξουμε νέες επαγγελματικές προοπτικές.

Είναι ξεκάθαρο ότι όπως και οι εκλογές των μηχανικών και αυτές οι εκλογές θα αποστείλουν ισχυρό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα κατά όσων- εντός και εκτός Ελλάδας- πιστεύουν ότι η φοροεισπρακτική πολιτική αποτελεί τη μοναδική συνταγή για το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας.

Οι ενεργοί οικονομικά πολίτες της χώρας θα δείξουν ποιους εμπιστεύονται, ποιες πολιτικές δυνάμεις στηρίζουν για να βελτιώσουν τους όρους άσκησης του επαγγέλματός τους, να επιδιώξουν μια νέα αναπτυξιακή πορεία για τη χώρα, να διεκδικήσουν  ένα καλύτερο αύριο ιδιαίτερα για τις επόμενες γενιές.

Η συμμετοχή όλων  στις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου είναι υποχρέωση και καθήκον για να  δυναμώσουμε τη φωνή μας.


*ο κ. Αναστάσιος Λυμπερίου είναι Οικονομολόγος, Λογιστής-Φοροτεχνικός Α’ Τάξης
Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της Δημοκρατικής Κίνησης Οικονομολόγων
Μέλος της Συνέλευσης των Αντιπροσώπων του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο