Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Την άνοιξη στο τραπέζι και η αύξηση του ΦΠΑ

Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, μέτρο που θα εξετάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τις όποιες αλλαγές γίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό που αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Την άνοιξη στο τραπέζι και η αύξηση του ΦΠΑ


Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, μέτρο που θα εξετάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τις όποιες αλλαγές γίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό που αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας Eco/Fin υποστήριξε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει ανάγκη αναθεώρησης των στόχων του προϋπολογισμού. Ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνουν αλλαγές αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρήσει τις προβλέψεις της (προς τα κάτω) για τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωοικονομίας. Οπως αναμένεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές προβλέψεις της θα λάβει υπόψη τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και συνεπώς τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των τροφίμων που επηρεάζουν τον πληθωρισμό, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και έχουν επιπτώσεις στην απασχόληση.

Ταυτόχρονα θα λάβει υπόψη τις επιπτώσεις από την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές που ξεκίνησαν από τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ. Με βάση τα ανωτέρω αναμένεται ότι θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της ΕΕ κατά το 2008.

Πηγή Το βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο