Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης επιχειρήσεων
Κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για την απλοποίηση των διαδικασιών ίδρυσης επιχειρήσεων ο υπουργός  Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέφερε προς την ολομέλεια της βουλής :

«Ως Έλληνας του εξωτερικού που επιστρέφει στην πατρίδα του και όταν απευθύνομαι στη διεθνή κοινότητα και διαπραγματεύομαι για ζητήματα που ταλανίζουν την ελληνική κοινωνία, όπως η διευθέτηση του χρέους, θέλω να μιλάω εξ ονόματος όλου του ελληνικού λαού. Και γι’ αυτό θα επιζητήσω τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία σε αντίστοιχες ψηφοφορίες στη Βουλή.
Η Κυβέρνηση επί θεμάτων επενδύσεων, που είναι το χαρτοφυλάκιό μου, θα κινηθεί αποφασιστικά με διαφάνεια και με ευρύτερες κοινωνικές συναινέσεις για την αποκατάσταση του επιχειρείν στη χώρα, σε συνθήκες όμως κοινωνικής δικαιοσύνης, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις.
Κυρίες και κύριοι Βουλευταί, θέλω να σας παροτρύνω να υπερψηφίσετε το νομοσχέδιο, που θα συμβάλλει στη προσέλκυση των επενδύσεων και στη καλύτερη λειτουργία της αγοράς.»

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε όπως αναμενόταν με ευρεία πλειοψηφία.

Απόσπασμα από τα πρακτικά της βουλής :

"Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο επί της αρχής;
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΑΡΑ: Ναι.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ: Ναι.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ: Όχι.
ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: Όχι.
ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΥΝΤΥΧΑΚΗΣ: Όχι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΜΥΡΑΣ: Ναι.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ: Ναι.
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΜΕΓΑΛΟΜΥΣΤΑΚΑΣ: Ναι.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αναστάσιος Κουράκης):  Συνεπώς, το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης «Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις» έγινε δεκτό επί της αρχής κατά πλειοψηφία. "

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο