Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το υπουργείο Οικονομικών «Παραίτησε» υπηρεσιακό συμβούλιο που είχε βγάλει «λάδι» τελωνειακούς

24 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ... αρετής προχώρησε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Εν μέσω της δίνης του σκανδάλου DVD το υπουργείο επιχείρησε να στείλει μήνυμα διαφάνειας και «μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» προχωρώντας στο ξήλωμα υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου το οποίο με απόφασή του έβγαλε «λάδι» 19 τελωνειακούς υπαλλήλους στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο λαθρεμπόριο.
ΣΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ... αρετής προχώρησε χθες η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Εν μέσω της δίνης του σκανδάλου DVD το υπουργείο επιχείρησε να στείλει μήνυμα διαφάνειας και «μηδενικής ανοχής στη διαφθορά» προχωρώντας στο ξήλωμα υπηρεσιακού συμβουλίου του υπουργείου το οποίο με απόφασή του έβγαλε «λάδι» 19 τελωνειακούς υπαλλήλους στους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις για παραβίαση της νομοθεσίας που αφορά στο λαθρεμπόριο.

Ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Α. Μπέζας ζήτησε χθες την παραίτηση των τριών μελών του πενταμελούς υπηρεσιακού συμβουλίου (τα άλλα δυο μέλη είναι συνδικαλιστές) τα οποία διορίζονται με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών καθώς αγνόησαν την εντολή που είχαν λάβει να θέσουν σε αργία τους 19 τελωνειακούς. Συγκεκριμένα, το υπηρεσιακό συμβούλιο έκρινε ότι οι εν λόγω υπάλληλοι μπορούν να παραμείνουν στις θέσεις τους έως ότου ολοκληρωθεί η δικαστική διαδικασία που έχει κινηθεί εναντίον τους.

Η υπόθεση αφορά 16 τελωνειακούς υπαλλήλους του δευτέρου Τελωνείου Θεσσαλονίκης και τρεις υπαλλήλους του Τελωνείου Ευζώνων. Στους υπαλλήλους αυτούς, σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών, είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις για εμπλοκή τους σε κύκλωμα λαθρεμπορίου το οποίο διέθετε στην ελληνική αγορά χωρίς την καταβολή των αναλογούντων δασμών κυρίως προϊόντα κινεζικής προέλευσης που σύμφωνα με τα τελωνειακά παραστατικά τους απλώς στάθμευαν στην Ελλάδα για επανεξαγωγή τους σε χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης και συγκεκριμένα στα Σκόπια.

Πηγή Tα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης