Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Ο νέος δεκάλογος για το ασφαλιστικό

Ο δεκάλογος της κ. Πετραλιά για το Ασφαλιστικό έχει ως εξής: 1-Αύξηση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ο οποίος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών. ..

Ο νέος δεκάλογος για το ασφαλιστικό

Ο δεκάλογος της κ. Πετραλιά για το Ασφαλιστικό έχει ως εξής:
1-Αύξηση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ο οποίος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών.

2-Καθιέρωση πρόσθετης άδειας μετ΄ αποδοχών για τις εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων.

3-Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που καλύπτονται από τον ΟΓΑ.

4-Θα προωθηθεί η συγχώνευση Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών και η ένταξή τους στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (για την κύρια σύνταξη) και στο ΕΤΕΑΜ (για την επικουρική), χωρίς να αλλάζουν οι καταστατικές διατάξεις που ισχύουν για τον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων ή τις εισφορές. Αντίστοιχες ενοποιήσεις θα επιχειρηθεί να γίνουν χωρίς ασφυκτικούς αριθμητικούς περιορισμούς και στα Ταμεία των άλλων κατηγοριών ασφαλισμένων (ελευθέρων επαγγελματιών, επιστημόνων, δημοσιογράφων κ.ά.). Για την κύρια σύνταξη το σενάριο προβλέπει 6-7 Ταμεία.

5-Θα προβλέπεται η καθιέρωση νέας λίστας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς να θίγονται οι σημερινοί ασφαλισμένοι.

6-Θα καθιερωθεί η εθελοντική παράταση του εργασιακού βίου πάνω από τα ανώτατα όρια, με προσαύξηση της σύνταξης 3,3% για κάθε έτος και όριο τα τρία έτη (από τα 65 στα 68).

7-Δεν θα αλλάξουν τα 37 έτη για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας αλλά, αντίθετα, θα συνυπολογίζεται η ασφάλιση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς και η στρατιωτική θητεία.

8-Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα εφαρμογής των μέτρων, εξετάζεται οι αλλαγές να αρχίσουν μετά το 2013 ή έως το 2017 και να γίνουν σταδιακά και σε βάθος χρόνου.

9- Θα δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίον θα κατευθύνεται το 10% των κοινωνικών πόρων, των υπέρ τρίτων φόρων και των έμμεσων εργοδοτικών εισφορών.

10- Καταβολή αναλογικής σύνταξης με 3.500-4.500 ένσημα στα 65.


Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο