Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής (ΔΠΚ-Ο) προς τους μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες-ελεγκτές για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

24 Νοέμβριος 2016
Taxheaven.gr



http://www.dpk-o.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΩΤΟΥΣ ΛΟΓΙΣΤΕΣ-ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ-ΕΛΕΓΚΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΟ ΖΑΠΠΕΙΟ

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, μεγάλων λογιστικών-συμβουλευτικών-ελεγκτικών επιχειρήσεων, θυγατρικών τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών. Στήριξε κυβερνητικές πολιτικές που έχουν οδηγήσει:
• Σε μεγάλες μειώσεις μισθών, εντατικοποίηση της εργασίας, ανεργία, υποαπασχόληση και απολύσεις, δυσβάσταχτη φορολογία  και συνεχής κατάργηση βασικών δικαιωμάτων.
• Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης.
• Σε αλλεπάλληλες νομοθετικές αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη, άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος, που οδήγησαν στην αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος.  

Η ηγεσία του ΟΕΕ με τη στάση της υπονόμευσε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών. Συνέβαλλε να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, όταν διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα. Ενέκρινε και εφαρμόζει τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, ο οποίος πρέπει να καταργηθεί. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν Κώδικα Δεοντολογίας.

Μισθωτέ οικονομολόγε που εργάζεσαι στον κλάδο των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, σε λογιστικές, συμβουλευτικές και ελεγκτικές επιχειρήσεις,

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ)! Συμφωνούν με τα αντιλαϊκά μέτρα, τα στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας. Έχουν σταθερή σχέση με τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες.

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των μισθωτών στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!
 
Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:
• Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
• Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
• Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Ο φορέας που σε εκπροσωπεί, το αποκούμπι και το στήριγμά σου, είναι το συνδικάτο των εργαζόμενων, η Ένωση Λογιστών-Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών (ΠΟΛ) που έχουν ταξικό προσανατολισμό. Με την αγωνιστική δράση μέσα από το σωματείο μας μπορούμε να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας, να διεκδικήσουμε καλύτερη ζωή με βάση τις σύγχρονες ανάγκες μας. Δεν κερδίζουμε τίποτα μέσα από φορείς ΝΠΔΔ που το μόνο που κάνουν είναι εφαρμόζουν την αντεργατική νομοθεσία! Για αυτό το λόγο σε καλούμε ταυτόχρονα να συμμετέχεις ενεργά στις εκλογές της ΕΛΕΠΑ , από 3 έως 11 Δεκέμβρη, στηρίζοντας το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ Λογιστών.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!
Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!
Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!