Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

(Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.) - Συνεργαζόμενες Δυνάμεις: «Το Ο.Ε.Ε. πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να δημιουργήσει μαζί με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Συνδικαλιστικό Φορέα) αντίστοιχο φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών και με λογικότερο για την εποχή κόστος»


ΠΑΡΑΤΑΞΗ  ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.-Ε.) – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΗ (24/11/2016)


Ο ν. 3898/2010 προβλέπει ότι οι Φορείς Κατάρτισης Διαμεσολαβητών λειτουργούν υπό μορφή αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρίας που συνιστούν ένας τουλάχιστον Δικηγορικός Σύλλογος και ένα τουλάχιστον Επιμελητήριο. Στην διαδικασία μπορούν να συμμετέχουν και οι συνάδελφοι Οικονομολόγοι.

Ήδη σήμερα έχουν αδειοδοτηθεί από το Υ.Δ.Δ.Α.Δ. και λειτουργούν τέσσερις φορείς κατάρτισης διαμεσολαβητών, το Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς, το Αθηναϊκό Κέντρο Κατάρτισης και Εκπαίδευσης Διαμεσολαβητών «Προμηθέας», το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Θεσσαλονίκης και το Ινστιτούτο Κατάρτισης Διαμεσολαβητών Λάρισας.

Η δαπάνη εκπαίδευσης αγγίζει τα 2000-2500 ευρώ για 40 ώρες εκπαίδευση, αλλά ανά τριετία πρέπει να ανανεώνεται από τους ίδιους φορείς με επιπλέον κόστος.

Η Π.Ο.Φ.Ε.-Ε. – Συνεργαζόμενες Δυνάμεις θεωρεί ότι το Ο.Ε.Ε. πρέπει να διεκδικήσει την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου και να δημιουργήσει μαζί με την Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Συνδικαλιστικό Φορέα) αντίστοιχο φορέα εκπαίδευσης διαμεσολαβητών και με λογικότερο  για την εποχή κόστος.

Σε αυτή τη διαδικασία είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί αντίστοιχος φορέας από την πλευρά των Οικονομολόγων.

Ο περιορισμός στην εκπαίδευση και η μονοπώληση της από συγκεκριμένους μόνο φορείς  είναι ενάντια στο ευρωπαϊκό κεκτημένο.

ΕΠΕΙΔΗ Η ΓΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΤΩΝ ΛΙΓΩΝ, ΑΛΛΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ…..
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο