Αποτελέσματα live αναζήτησης

3.600.000 ευρώ περίπου το χρόνο πληρώνει για ενοίκια το Υπ. Οικ. για 7 υπηρεσίες του

24 Νοέμβριου 2016 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

232.000 το μήνα για ενοικίαση κτιρίων για τις υπηρεσίες του και 221.000 το μήνα για το κτίριο "ΚΕΡΑΝΗ" το οποίο είναι κενό, είναι τα ενοίκια που πληρώνει το Υπ. Οικονομικών για τη στέγαση των υπηρεσιών του, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο βουλευτής Δ. Καμμένος πριν από λίγη ώρα στη Βουλή, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο Υπ. Οικονομικών Ε. Τσακαλώτος, στην απάντησή του, διευκρίνισε ότι μέχρι στιγμής έχει εγκατασταθεί στο κτίριο "ΚΕΡΑΝΗ" μόνο η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους του Υπουργείου Οικονομίας.
Συνέχισε, αναφέροντας, ότι στο σχέδιο για την εξοικονόμηση δαπανών (spending review) που επεξεργάζεται ο Γ. Χουλιαράκης, περιλαμβάνεται και η εξοικονόμηση δαπανών από πληρωμή ενοικίων, σε πρώτη φάση για τα Υπουργεία Οικονομίας, Οικονομικών και Πολιτισμού και το 2017 το σχέδιο θα επεκταθεί σε όλα τα Υπουργεία.

Στη δευτερολογία του ο Δ. Καμμένος μίλησε για 10 υπηρεσίες του Υπ. Οικ. που ήταν στη διαδικασία μετεγκατάστασης, με τον Ε. Τσακαλώτο να απαντάει ότι είναι ακόμα υπό μελέτη η διαδικασία και ότι υπάρχουν και πολιτικά θέματα, όπως π.χ. εάν πρέπει η ΓΓΔΕ, η οποία θα γίνει Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, να βρίσκεται στο ίδιο κτίριο με τα γραφεία των Υπουργών ή άλλων υπηρεσιών.

Ανακοινώνοντας στοιχεία σχετικά με τα ποσά των ενοικίων, ο κος Δ. Καμμένος ανέφερε τα εξής:

Για το ΚΕΦΟΜΕΠ τα ενοίκια είναι 32.270 ευρώ το μήνα, για το ΚΕΜΕΕΠ 18.440 ευρώ το μήνα, για τη ΔΕΔ 8.000 ευρώ το μήνα και το ΣΔΟΕ 135.000  ευρώ το μήνα και ότι για επτά υπηρεσίες το Δημόσιο πληρώνει περίπου 300.000 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.600.000 ευρώ περίπου το χρόνο.

Δείτε το σχετικό video:








Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης