Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής (ΔΠΚ-Ο) στους οικονομολόγους που εργάζονται στις πρώην ΔΕΚΟ για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.


http://www.dpk-o.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ(ΔΠΚ-Ο) ΣΤΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ-11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΖΑΠΠΕΙΟ

Συναδέλφισσα–συνάδελφε,
Οικονομολόγε που εργάζεσαι σε ΟΤΕ-ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ-ΕΛΤΑ-ΟΛΠ-ΔΕΠΑ-ΕΛΠΕ-ΛΙΜΑΝΙΑ ΚΑΙ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συνέβαλε στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι αναδιαρθρώσεις αυτές, που εμείς τις ζούμε στο πετσί μας από πρώτο χέρι, έχουν οδηγήσει:

•    Στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης των νευραλγικών εταιριών που εργαζόμαστε, την «απελευθέρωση» της  ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών και την εμπορευματοποίηση του νερού. Τελευταία πράξη του έργου, η παράδοση στο ΤΑΙΠΕΔ του 5% των μετοχών του ΟΤΕ που άνηκαν στο Δημόσιο, η πώληση μεριδίου της ΔΕΗ, η παράδοση της ταχυδρομικής αγοράς σε ισχυρούς επιχειρηματικούς ομίλους, η παράδοση ΕΛΤΑ-ΕΥΔΑΠ στο ΤΑΙΠΕΔ και η ιδιωτικοποίηση των αεροδρόμιων, των λιμανιών, του ΟΛΠ στην COSCO.

• Σε μεγάλες μειώσεις μισθών σε όλους τους εργαζόμενους. Την συστηματική επέκταση ελαστικών μορφών εργασίας για νεότερους εργαζόμενους με ακόμα χαμηλότερους μισθούς. Η εντατικοποίηση της εργασίας και η κατάργηση βασικών δικαιωμάτων είναι συνεχείς.

• Σε μεγάλη μείωση των μόνιμων υπαλλήλων, ταυτόχρονα με κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή εργασία, απολύσεις, την επέκταση των εργολαβιών, την γενικευμένη εκμετάλλευση ενοικιαζόμενων εργαζόμενων και νέων εργαζομένων με μπλοκάκια.

• Στην κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων και τζογάρισμα των αποθεματικών, εμπορευματοποίηση της υγείας, μειώσεις των συντάξεων!

Από αυτές τις αναδιαρθρώσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις μόνοι κερδισμένοι βγαίνουν μονοπωλιακοί όμιλοι που επενδύουν σε αυτούς τους κλάδους και οι μεγαλομέτοχοι που λυμαίνονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι. Η «απελευθέρωση» στους κλάδους που είχε ισχυρή παρουσία το κράτος ως συλλογικός καπιταλιστής ανοίγει το πεδίο για να επενδυθούν κερδοφόρα λιμνάζοντα κεφάλαια από μονοπωλιακούς ομίλους. Οι εργαζόμενοι και ο λαός δεν έχουν να κερδίσουν τίποτα!

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και στη συνέχεια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προώθησαν και έκαναν πράξη όλα αυτά τα μέτρα. Μαζί ψήφισαν το 3ο μνημόνιο και ετοιμάζουν ακόμα σκληρότερα μέτρα! Οι όποιες διαφωνίες τους, αφορούν ανταγωνισμούς συμφερόντων, εγχώριων και διεθνών, καθώς και τους τρόπους που θα ενισχυθεί η κρατική στήριξη στους μονοπωλιακούς ομίλους. Οι διαφωνίες και οι διαφοροποιήσεις τους δεν έχουν τίποτα κοινό με τα λαϊκά συμφέροντα!

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ)-ΣΥΝΑΡΟ(ΣΥΡΙΖΑ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο ΟΕΕ, ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ (συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Οι θέσεις τους για να περάσουν οι πρώην ΔΕΚΟ υπό πλήρη έλεγχο  από τον κρατικό καπιταλιστικό τομέα, είναι δοκιμασμένες από τα παλιά. Είναι μια ακόμα παραλλαγή προτάσεων σοσιαλδημοκρατικής κοπής, από τις οποίες ο λαός δεν πρόκειται να βγει κερδισμένος. Η πείρα αποδεικνύει ότι η κρατική ΔΕΗ σε καθεστώς «απελευθέρωσης» της ενέργειας εκτίναξε το κόστος για τη λαϊκή οικογένεια και προχώρησε σε δραστική επιδείνωση της θέσης των εργαζόμενων.

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:
• Αντιστέκεται στην προώθηση της ιδιωτικοποίησης, προβάλλοντας τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, τη μοναδική ελπιδοφόρα λύση της εργατικής-λαϊκής εξουσίας.
• Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
• Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
• Στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!

Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!

Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ

ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο