Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ε.Σ.Κ.Ο.: «Απαιτούμε την παράταση της εφαρμογής του ασφαλιστικού νόμου για ένα χρόνο»

 
Ε. Σ. Κ. Ο.
Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων Λογιστών Φοροτεχνών

21/11/2016

ΘΕΜΑ  : ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ
                    
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι,

Η παράταξη μας η Ε.Σ.Κ.Ο όπως και όλες οι λοιπές παρατάξεις και οι ομοσπονδίες του Κλάδου μας Φοροτεχνών και Οικονομολόγων μπήκαμε σε μια διαδικασία από το προηγούμενο Ιανουάριο του 2016 υπό τη σκεπή του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδος να δώσουμε να καταλάβει στην Κυβέρνηση και ειδικότερα στον Υπουργό κύριο Κατρούγκαλο πόσο λανθασμένο και αντιαναπτυξιακό ήταν το νομοσχέδιο που είχε ετοιμάσει και έφερνε στη Βουλή προς ψήφιση για το ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ.

Έτσι προχωρήσαμε σε κινήσεις που όλοι θυμούνται, κατάληψη του Υπουργείου Οικονομικών, κατάληψη της ΓΓΔΕ, κατάληψη πολλών Εφοριών σε όλη τη χώρα και κυρίως αποχή από τις φορολογικές   δηλώσεις για μια περίοδο πάνω από ενάμιση μήνα.

Δυστυχώς αποτέλεσμα κανένα όσο και αν προσπαθήσαμε να αποτρέψουμε την ψήφιση του νόμου  και σε δεύτερη φάση να διορθώσουμε τα άρθρα 38 και 39 περί εισφορών που είναι καταστροφικά για τις επιχειρήσεις και βάζουν ταφόπλακα στην περιβόητη ανάπτυξη, οι προσπάθειες μας έπεσαν στο κενό.

Ο Φορονόμος 4387/2016 του Κυρίου Κατρούγκαλου έγινε πραγματικότητα τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Από τότε μέχρι σήμερα που μιλάμε δηλαδή επτά μήνες μετά και στην ουσία ένα μήνα πριν την 01/01/2017 που ο νόμος θα τεθεί σε ισχύ δεν έχουμε στα χέρια μας από το Υπουργείο ούτε μισή ερμηνευτική εγκύκλιο για το πώς θα εφαρμοστεί και τι θα ισχύσει στις κεφαλαιουχικές επιχειρήσεις (ΙΚΕ,ΕΠΕ,ΑΕ)

Επειδή επίσης η εφαρμογή του νέου νόμου από 01/01/2017 προϋποθέτει σημαντικές αλλαγές τόσο στις οργανωτικές δομές όσο και στα πληροφορικά συστήματα όλων των δημοσίων υπηρεσιών (ΙΚΑ ΕΤΑΑ ΟΑΕΕ) οι οποίες επ ουδενί δεν είναι έτοιμες να το υποστηρίξουν και επίσης έχει ήδη φέρει τεράστια αναστάτωση και ασάφεια στις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες  όλης της χώρας, είμαστε οι πρώτοι ως Ε.Σ.Κ.Ο που ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΓΟΓΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ώστε να εξεταστούν από το Υπουργείο Εργασίας και την νέα Υπουργό εκ νέου πολλές από τις επίμαχες διατάξεις έτσι ώστε να μην  υπάρξουν κατά την εφαρμογή του Νόμου προβλήματα και στρεβλώσεις.

Συνάδελφοι υποστηρίξτε το δίκιο αίτημα μαζί μας ώστε να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ να τα καταφέρουμε.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΣΚΟ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Κ.Ο

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ      

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΑΘΑΝ.
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο