Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Απέχουν οι δικηγόροι στις 23/1 και στις 6 και 13/2

ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη νέα 24ωρη πανεργατική απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13 Φεβρουαρίου.

Απέχουν οι δικηγόροι στις 23/1 και στις 6 και 13/2

ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη νέα 24ωρη πανεργατική απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου οι δικηγόροι κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην προωθούμενη συγχώνευση του Ταμείου τους με άλλα Ταμεία, αποφάσισαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, οι δικηγόροι πρόκειται να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 23 Ιανουαρίου, καθώς και στις 6 και 13 Φεβρουαρίου.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα τις συναντήσεις της με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων(σημερα συναντάται με τους βιομηχάνους).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για το ασφαλιστικό θα προβλέπει τα εξής:

- Μέτρα για τις μητέρες: Αύξηση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ο οποίος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών. Το σενάριο προβλέπει να αυξηθεί ο πλασματικός χρόνος στα έξι χρόνια για τα τρία παιδιά, από τα τεσσεράμισι χρόνια που είναι σήμερα. Καθιέρωση πρόσθετης άδειας μετ΄ αποδοχών για τις εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων. Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που καλύπτονται από τον ΟΓΑ.

- Ενοποίηση Ταμείων: Θα προωθηθεί η συγχώνευση Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών και η ένταξή τους στο ΙΚΑΕΤΑΜ (για την κύρια σύνταξη) και στο ΕΤΕΑΜ (για την επικουρική). Ανάλογες ενοποιήσεις θα επιχειρηθεί να γίνουν χωρίς ασφυκτικούς αριθμητικούς περιορισμούς και στα Ταμεία των άλλων κατηγοριών ασφαλισμένων.

- Βαρέα- Ανθυγιεινά: Θα προβλέπεται η καθιέρωση νέας λίστας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς να θιγούν οι σημερινοί ασφαλισμένοι.
¶λλα μέτρα:

- Θα καθιερωθεί η εθελοντική παράταση του εργασιακού βίου πάνω από τα ανώτατα όρια με προσαύξηση 3,3% για κάθε έτος και όριο τα τρία έτη (από τα 65 στα 68).

- Δεν θα αλλάξουν τα 37 έτη για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.

- Θα ισχύει η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού προς τον οποίο θα κατευθύνεται το 10% των κοινωνικών πόρων, των υπέρ τρίτων φόρων και των έμμεσων εργοδοτικών εισφορών. Στον λογαριασμό θα συνεισφέρει και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Πηγή Τα Νέα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο