Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής προς τους εργαζόμενους οικονομολόγους του δημόσιου τομέα για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής προς τους εργαζόμενους οικονομολόγους του δημόσιου τομέα για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά

 
http://www.dpk-o.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ

Συναδέλφισσα – συνάδελφε,

Οικονομολόγε που εργάζεσαι στο Δημόσιο Τομέα,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (Ο.Ε.Ε.) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το Ο.Ε.Ε. είναι εχθρικό απέναντι στα δικά μας συμφέροντα. Ως Σύμβουλος του αστικού κράτους, συμβάλλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών προς όφελος των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Πρόκειται για τις περιβόητες «μεταρρυθμίσεις» που υλοποίησαν οι κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια, τις ευρωενωσιακές οδηγίες κλπ, έτσι ώστε να παίζει ο κρατικός μηχανισμός πιο επιτελικό ρόλο στη στήριξη των μονοπωλίων. Οι μεταρρυθμίσεις αυτές έχουν οδηγήσει σε:

- αφαίρεση 5 μισθών από τους δημόσιους υπάλληλους.
- μεγάλη συρρίκνωση του αριθμού των δημοσίων υπαλλήλων (από 750.000 σε 424.000), κατάργηση δομών (π.χ. εφοριών), νοσοκομείων και υπηρεσιών.
- κατεδάφιση της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, δημιουργία επαγγελματικών ταμείων.
- παράδοση αντικειμένων του Δημοσίου σε ιδιώτες. Το Ο.Ε.Ε. προώθησε ενεργά την έκδοση του φορολογικού πιστοποιητικού από τις ελεγκτικές εταιρίες, όπως επίσης στήριξε την είσπραξη των φορολογικών οφειλών από τις τράπεζες για τη βελτίωση της κερδοφορίας και της ρευστότητάς τους.
- επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης και στο Δημόσιο

Γύρισε την πλάτη στις παρατάξεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ (ΔΗΚΙΟ – ΠΔΣΟ – ΣΥΝΑΡΟ) και τις δήθεν «ανεξάρτητες» παρατάξεις! Συμφωνούν με αυτές τις αναδιαρθρώσεις, τις στήριξαν ενεργά στο Ο.Ε.Ε. ακριβώς γιατί στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Δεν είναι τυχαίο ότι από κοινού οι παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚ υπερψήφισαν την εφαρμογή του «δημοσιονομικού κόφτη» στο Ο.Ε.Ε., που πρώτο το Επιμελητήριο επέβαλλε, κατ’ εντολή της κυβέρνησης, στις δαπάνες μισθοδοσίας! Είναι ο ίδιος «κόφτης» που στέκεται σαν δαμόκλειος σπάθη πάνω από τους μισθούς μας, που πετσοκόβει ακόμα και αυτές τις ελάχιστες δαπάνες για την Παιδεία, την Υγεία και την Πρόνοια των οικογενειών μας.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ [συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ… με τους εθνικιστές (!!) του ΕΠΑΜ] και ΕΑΣ-Ο (ΛΑΕ) που στοιχίζονται πίσω από το ψεύτικο για το λαό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Στήριξε την Πανεπιστημονική (ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της θα βρεις πρωτοπόρους αγωνιστές του εργατικού – λαϊκού κινήματος που πασχίζουν για την οργάνωση των οικονομολόγων στους τόπους δουλειάς, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Η ΔΠΚ-Ο είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:
- αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, για την οποία ευθύνονται τα μονοπώλια ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης.
- αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.
- στήριξε τις εργατικές - λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!
Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!
Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!
ΕΚΛΟΓΕΣ Ο.Ε.Ε. 11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΖΑΠΕΙΟ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης