Ειδήσεις Στατιστικά - Μελέτες κόμβου

Πόσο θα μας κοστίσει το νέο ασφαλιστικό και οι αλλαγές στην φορολογία
Ο κόμβος παρουσιάζει σήμερα μια πλήρη μελέτη για την επίδραση των αλλαγών στο ασφαλιστικό και την φορολογία από την 1.1.2017, αλλά και συγκρίσεις μεταξύ των επιβαρύνσεων των τριών τελευταίων ετών (2014, 2015, 2016) όπως προέκυψαν από τις μεταβολές στους συντελεστές φορολογίας, στην εισφορά αλληλεγγύης, στον φόρο μερισμάτων αλλά και στο ασφαλιστικό.

Μέσα από τους αναλυτικούς πίνακες μπορεί ο αναγνώστης να δει και να συγκρίνει τη διακύμανση των φορολογικών, αλλά και των ασφαλιστικών βαρών και κατά συνέπεια των εισοδημάτων που απομένουν στο φορολογούμενο, στην πορεία των ετών 2014, 2015, 2016 και 2017, ανάλογα με το είδος και το ύψος του εισοδήματος που έχει δηλωθεί.

Η βασική παραδοχή πάνω στην οποία στηρίχθηκε ο σχεδιασμός και οι υπολογισμοί όλων των πινάκων βασίζεται στο γεγονός ότι όλα τα εισοδήματα που λαμβάνει ο κάθε φορολογούμενος καταλήγουν στη φορολογική του δήλωση, οπότε οι όποιες επιβαρύνσεις ή ελαφρύνσεις αποτυπώνονται πάνω στο εκκαθαριστικό σημείωμα (σ.σ. τις λοιπές παραδοχές που έχουν ληφθεί υπόψη θα τις δείτε στην σχετική μελέτη). 

Δείτε την μελέτη στο φορολογικό αρχείο του κόμβου

 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ
Up
Close
Close
Κλείσιμο