Ειδήσεις Επιχειρήσεων Νέα

Οι «μπίζνες» του Μπιλ Γκέιτς στην Ελλάδα

Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου

Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου


Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις του κ. Μπιλ Γκέιτς με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη αλλά και άλλους παράγοντες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, στις 28 Ιανουαρίου, αποσκοπώντας κυρίως στην επέκταση της συνεργασίας του ομίλου της Microsoft με το ελληνικό Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία Microsoft με τον δημόσιο τομέα, θα πρέπει να υπενθυμισθεί ότι οι κκ. Γκέιτς και Αλογοσκούφης είχαν υπογράψει τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λισαβόνα σχετική συμφωνία, η οποία προέβλεπε και τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας, από πλευράς Microsoft. Μάλιστα η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, και έτσι το Κέντρο Καινοτομίας πρόκειται να εγκαινιασθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γκέιτς στην Αθήνα.

Ακόμη, πέραν όλων των προαναφερθέντων λόγων, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος της Πληροφορικής επιθυμεί προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση το εφετινό καλοκαίρι, να γνωρίσει το ελληνικό υποκατάστημα της εταιρείας το οποίο στα οκτώ χρόνια δραστηριοποίησής του (από το 2000) συμβάλλει σταθερά στην κερδοφορία του ομίλου.

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα (Microsoft Innovation Center) θα στελεχωθεί με περίπου 20 ειδικούς, οι οποίοι θα παρέχουν σε ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας την υποστήριξη της Microsoft. Οι κύριοι τομείς δράσης θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων και η προώθηση της καινοτομίας. Ετσι, τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και οι νέες επιχειρήσεις, αλλά και οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν, να εφαρμόζουν πιλοτικά και να ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στα προϊόντα και τις τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσουν στη χώρα μας.

Πηγή Το Βήμα
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο