Ειδήσεις Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα

Ο IASB εκδίδει τροπολογία για το ΔΠΧΠ 2 - Παροχές που Eξαρτώνται από την Aξία των Mετοχών

Ο Οργανισμός Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσίευσε σήμερα τροπολογία για το ΔΠΧΠ 2 – Παροχές που Eξαρτώνται από την Aξία των Mετοχών. Η τροπολογία αυτή αφορά δυο ζητήματα.

Ο IASB εκδίδει τροπολογία για το ΔΠΧΠ 2  - Παροχές που Eξαρτώνται από την Aξία των Mετοχών

 
Ο Οργανισμός Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB) δημοσίευσε σήμερα τροπολογία για το ΔΠΧΠ 2 – Παροχές που Eξαρτώνται από την Aξία των Mετοχών. Η τροπολογία αυτή αφορά δυο ζητήματα.

Διασαφηνίζει ότι οι προϋποθέσεις κατοχύρωσης αφορούν μόνο τις προϋποθέσεις σχετικά με την υπηρεσία και την εκτέλεση. Λοιπά χαρακτηριστικά παροχών με βάση την αξία των μετοχών δεν αποτελούν προϋποθέσεις κατοχύρωσης. Διευκρινίζε,ι επίσης, ότι κάθε ακύρωση, είτε από μέρους της οντότητας είτε από μέρους άλλων μερών, θα πρέπει να τυγχάνει της ίδιας λογιστικής αντιμετώπισης.
Τα θέματα που θίγει η τροπολογία είχαν αρχικά δημοσιεύθεί σε ένα σχέδιο προτεινόμενων τροπολογιών για το ΔΠΧΠ 2 - Προϋποθέσεις κατοχύρωσης και Ακυρώσεις τον Φεβρουάριο 2006. Ως απάντηση σε σχόλια που ελήφθησαν κατά τη διαδικασία διαβούλευσης ο IASB αποφάσισε να προσθέσει στην Καθοδήγηση για την Εφαρμογή του ΔΠΧΠ 2 συμβουλές σχετικά με το κατά πόσο μια προϋπόθεση αποτελεί προϋπόθεση κατοχύρωσης καθώς και σχετικά με την λογιστική αντιμετώπιση προϋποθέσεων που δεν αποτελούν προϋποθέσεις κατοχύρωσης.
Η τροπολογία θα ισχύσει για περιόδους ενός έτους ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2009 ή αργότερα, ενώ η νωρίτερη εφαρμογή της επιτρέπεται.
 
 

Μετάφραση XLence ΕΠΕ, www.xlence.gr
Εξειδικευμένοι μεταφραστές οικονομικών, τεχνικών και ιατρικών εγγράφων σε 35 διαφορετικές γλώσσες
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο