Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Το ΤΕΒΕ δεν έχει λεφτά για συντάξεις

Λύση στο άμεσο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων καλείται να βρει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη Πετραλιά πριν υποβάλει το σχέδιο νόμου για την... αναμόρφωση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

Το ΤΕΒΕ δεν έχει λεφτά για συντάξεις


Λύση στο άμεσο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων καλείται να βρει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη Πετραλιά πριν υποβάλει το σχέδιο νόμου για την... αναμόρφωση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

«Ο ΟΑΕΕ αντέχει να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το... Πάσχα», ήταν η δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε χθες στην υπουργό ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Δημ. Ασημακόπουλος.

«Θα στηρίξουμε οικονομικά τον ΟΑΕΕ», απάντησε η υπουργός, υποσχόμενη στον πρόεδρο, αλλά και στον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, Ν. Σκορίνη (ο οποίος έθεσε το θέμα των αποθεματικών), ότι θα λάβει μέτρα ώστε να μη χρειαστεί ο ΟΑΕΕ να ρευστοποιήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης (που έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της κ. Πετραλιά με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της προετοιμασίας του τελικού πλαισίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) η υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την καθιέρωση (από πρόσθετες εισφορές) επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους - ελεύθερους επαγγελματίες και να αντιμετωπίσει την αδικία (μείωση έως 27%) των συντάξεων από τη διαδοχική ασφάλιση.

Δεν δεσμεύτηκε, ωστόσο, για την πάγια χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό κατ αναλογία με τη χρηματοδότηση που δίδεται στο ΙΚΑ.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο