Ειδήσεις Ανασκοπήσεις - Το σχόλιο της Δευτέρας

Το σχόλιο της Δευτέρας - Νέοι υπουργοί, νέες εφαρμογές, νέες σχέσεις

Κωνσταντίνος Αντ. Κουλογιάννης
Πτυχιούχος Τ.Ε.Ι.
Λογιστής - Φοροτεχνικός
Μέλος της επιστημονικής ομάδας του Taxheaven Καλημέρα και καλή εβδομάδα.

Με νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση, ξεκινάει η δεύτερη εβδομάδα του Νοεμβρίου ως αποτέλεσμα του  ανασχηματισμού που έλαβε χώρα  την Παρασκευή που μας πέρασε. Στα υπουργεία που μας ενδιαφέρουν είχαμε σημαντικές αλλαγές. Στην θέση του κ. Τρ.Αλεξιάδη τοποθετήθηκε η κα Αικ.Παπανάτσιου η οποία σύμφωνα το  βιογραφικό της, έχει εργαστεί ως λογίστρια, ενώ κάποια στιγμή διατηρούσε και λογιστικό γραφείο. Η αντικαταστάτρια του πρώην αναπληρωτή υπουργού οικονομικών πρόλαβε μάλιστα και μίλησε το περασμένο Σάββατο στην εκπομπή του Γ.Αυτιά μόλις λίγες ώρες πριν την ορκωμοσία της.

Στην θέση του κ. Γ. Σταθάκη τοποθετήθηκε
ο κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου ο οποίος αναμένεται να σκηνοθετήσει τα νέα επεισόδια της σειράς "Αναζητώντας την ανάπτυξη", αλλά και την γνωστή θεατρική παράσταση, "βαμμένα κόκκινα δάνεια".

Η νεώτερη υπουργός της κυβέρνησης όπως όλοι πλέον έχετε ενημερωθεί, είναι η Κα Εφη (Ευτυχία) Αχτσιόγλου, η οποία αντικατέστησε τον «αγαπητό» σε όλους - και προπάντων στους συνταξιούχους-  κο Γ. Κατρούγκαλο. Ελπίζω η πορεία της στο υπουργείο να μην μας κάνει να τραγουδήσουμε στο μέλλον το γνωστό άσμα. [Και που λες Ευτυχία..].

Η  επιλογή της κας Αχτσιόγλου μπορεί σε κάποιους να φαντάζει έκπληξη, σημειώστε όμως ότι ήταν η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υπουργού Εργασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται. Επίσης καλά πληροφορημένες πηγές, αναφέρουν ότι η απομάκρυνσή του κου Κατρούγκαλου από το συγκεκριμένο υπουργείο ήταν επιθυμία του ιδίου.

Ο πρώην υπουργός εργασίας, φεύγοντας αφήνει πίσω του  ένα "τεράστιο" έργο. Μια ασφαλιστική μεταρρύθμιση η οποία θα αλλάξει για πάντα την χώρα. Το ευχάριστο είναι ότι πλέον θα βρει τον χρόνο να τελειώσει το συγγραφικό του έργο. Το βιβλίο που ετοίμαζε εδώ και καιρό, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ενταχθεί στις εκδόσεις μιας παγκόσμιας και γνωστής σειράς βοηθημάτων, ενώ αναμένεται να γίνει best seller και στην Ελλάδα. Όπως καταλαβαίνετε ο κόμβος εξασφάλισε κατ' αποκλειστικότητα το εξώφυλλο και σας το παρουσιάζει.
Όλα τα νέα πρόσωπα που συνθέτουν την κυβέρνηση, τις αποχωρήσεις, τα νέα υπουργεία που δημιουργήθηκαν και αυτά που μετονομάστηκαν μπορείτε όσοι ενδιαφέρεστε να τα δείτε εδώ, στα ΦΕΚ που δημοσιεύθηκαν το βράδυ της Παρασκευής και το πρωί του Σαββάτου.

Κλείνοντας την εισαγωγή πρέπει να κάνω μια αναφορά στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο που έλαβε χώρα χθες Κυριακή και συγκεκριμένα στην εισήγηση του Πρωθυπουργού, ο οποίος μεταξύ των όσων λέγονται πάντα σε τέτοια υπουργικά συμβούλια, έκανε γνωστή την βούλησή του για την  δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου το οποίο θα ασχολείται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την δημόσια Διοίκηση, είτε λόγω αμέλειας, είτε λόγω άρνησης εφαρμογής των νόμων. Η απορία μου είναι γιατί  η κυβέρνηση δεν κάνει τις απαραίτητες παρεμβάσεις για να διαρθρώσει αξιοκρατικά την δημόσια διοίκηση αλλά και να διορθώσει τα προβλήματα που χρονίζουν και που όλοι λίγο πολύ γνωρίζουμε. Για να εξηγούμαστε, δεν υπονοώ ότι η εξαγγελία αυτή είναι κάτι αρνητικό, το αντίθετο μάλιστα, απλά αναρωτιέμαι μήπως το timing έχει κάποια σχέση με την ανεξαρτητοποίηση της Γ.Γ.Δ.Ε. (από 1.1.2017)!


Για μια ακόμη φορά λοιπόν θα πρέπει να θεσμοθετηθεί κάτι νέο -στα πλαίσια του συνηγόρου του πολίτη-  με πρόσχημα την βελτίωση της καθημερινότητας μας. Η καθημερινότητα όμως δεν βελτιώνεται μόνο με τέτοιου είδους κινήσεις. Στο σημείο που έχουμε φτάσει ένα restart δεν αρκεί. Μάλλον  format και εγκατάσταση νέου λειτουργικού χρειαζόμαστε...

Όσο για την καθημερινότητα μας, αυτή αποτυπώνεται ανάγλυφα και μέσα από τα  αποτελέσματα των αναλύσεων  - στατιστικών που βλέπουν συχνά πυκνά τα φώτα της δημοσιότητας :

Κλείσιμο καταστημάτων ---  Αντί να αναφερόμαστε σε καταστήματα  που ανοίγουν, καταγράφουμε την μείωση του ρυθμού κλεισίματος αυτών. Στην μελέτη της ΙΝ.ΕΜΥ ΕΣΕΕ εμφανίζεται η εικόνα καταγραφής κλειστών επιχειρήσεων σε κεντρικές εμπορικές αγορές της Αττικής, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας για το Σεπτέμβριο 2016.

Πτώση στο λιανεμπόριο --- Ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών, τον Αύγουστο του 2016, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Αυγούστου 2015, σημείωσε μείωση κατά 3,1% σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Ξοδεύουμε λιγότερο για φαΐ.
---
 Πρόσφατη μελέτη του ΙΕΛΚΑ έδειξε ότι μόνο ο 1% των ερωτώμενων τρώει καθημερινά ως κύριο γεύμα φαγητό που δεν έχει ετοιμαστεί στο σπίτι και το 82% δεν παραγγέλνει πότε ή 1 φορά την εβδομάδα το πολύ «φαγητό απ' έξω». Όπως προκύπτει επίσης από ανάλυση στοιχείων της  ΕΛ.ΣΤΑΤ.  ενώ το 2009 ένα μέσω νοικοκυριό για τη διατροφή του δαπανούσε ανά 100 ευρώ 62 ευρώ για αγορά τροφίμων και 38 ευρώ για εστίαση, το 2015 ξόδευε 70 ευρώ για αγορά τροφίμων και 30 ευρώ για εστίαση.

Κόστος Στέγασης Νέων --- Σύμφωνα με μελέτη της eurostat στους νέους της  Ελλάδας ηλικίας (15-29 ετών) παρουσιάζεται το υψηλότερο ποσοστό στέγασης σε όλη την Ευρώπη. (45,0%).

Όσο για την υπερφορολόγηση τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Σε επίπεδο 10μηνου (Ιανουάριος- Οκτώβριος) τα έσοδα ξεπέρασαν τον στόχο του Προϋπολογισμού κατά 2 δισ. ευρώ. Δεν φαντάζομαι να πιστεύει κανείς ότι το ποσό αυτό προέκυψε από την αύξηση του Α.Ε.Π.

 ●●●

Τα Briefing της  εβδομάδας

Το briefing της ημέρας (31.10.2016)

Το briefing της ημέρας (1.11.2016) - Ξεκινούν τα σεμινάρια στο Ο.Ε.Ε. - «Φορολογική ασπίδα»

Το briefing της ημέρας (02.11.2016) - Ο λογιστής «και» τα εισοδήματα των δικαστικών λειτουργών

Το briefing της ημέρας (03.11.2016) - Το κινητό, το ακίνητο και η αναστολή της εύλογης αξίας

Το briefing της ημέρας (04.11.2016) - Το νέο ασφαλιστικό, η αποποίηση κληρονομιάς και το «copy paste»

 

← ●●●● § ●●●● →

Λοιπά σημαντικά θέματα και επισημάνσεις της εβδομάδας που πέρασε

 

Επισημάνσεις

Τα προγράμματα που ισχύουν (είναι ανοιχτά) για την ένταξη ή και την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας (Updated)

 

ΟΕΕ

Την περασμένη Τετάρτη ξεκίνησε η υποβολή των αιτήσεων για τη δια ζώσης παρακολούθηση των σεμιναρίων της αναγκαίας εκπαίδευσης των Λογιστών Φοροτεχνικών έτους 2017. Η υποβολή των αιτήσεων θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Όσοι δεν προλάβετε να κάνετε αίτηση θα τα παρακολουθήσετε live ή μαγνητοσκοπημένα, με την γνωστή βέβαια ποιότητα SEHD (Super Extra High Definition) που προσφέρει το streaming του Οικονομικού επιμελητηρίου. [Το πρόγραμμα και περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε εδώ]

●●●

Αλλάζουν πάλι τα πρόστιμα;

Το υπουργείο οικονομικών φαίνεται να σχεδιάζει νέο σύστημα προστίμων για την έκδοση αποδείξεων σύμφωνα με δημοσίευμα της έγκυρης εφημερίδας Καθημερινής. Στις προθέσεις της φορολογικής διοίκησης είναι και η θεσμοθέτηση προστίμων για τις κατηγορίες επαγγελμάτων που δεν είναι υπόχρεες σε ΦΠΑ. Να θυμίσω εδώ ότι το καλοκαίρι που μας πέρασε τροποποιήθηκε το άρθρο 58α του ΚΦΔ, και πλέον τα πρόστιμα επί του ΦΠΑ των μην εκδοθέντων αποδείξεων, δεν μπορούν να είναι μικρότερα των διακοσίων πενήντα (250) ευρώ σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης απλογραφικού λογιστικού συστήματος και των πεντακοσίων (500) ευρώ, σε περίπτωση που ο φορολογούμενος είναι υπόχρεος τήρησης διπλογραφικού λογιστικού συστήματος. Σχετικές με την διάταξη είναι οι ΠΟΛ.1112/25.7.2016 και η ΠΟΛ.1155/10.10.2016
 


21ος αιώνας και βάλε..

Μια απουσία η οποία θα δημιουργήσει ένα μεγάλο τεχνολογικό "κενό" στην κυβέρνηση, είναι αυτή της υφυπουργού Ανάπτυξης κας Θ.Τζάκρη. Η πρώην υφυπουργός στο τέλος την ομιλίας της στην εκδήλωση του Facebook με τίτλο «Boost your Business» ανέφερε ότι, "με την ενεργοποίηση του Πληροφοριακού Συστήματος Άσκησης Δραστηριοτήτων και Ελέγχων (ΟΠΣ-ΑΔΕ) θα μεταβούμε σε μια νέα εποχή, όπου ο κάθε επιχειρηματίας θα μπορεί μέσω μιας απλής εφαρμογής του τηλεφώνου του να ξεκινάει τη λειτουργία της επιχείρησής του".  Πλήρης ανάλυση της λειτουργίας της εφαρμογής αυτής μπορείτε να δείτε  έναρξη του briefing της ημέρας (03.11.2016).

Ωστόσο πολύ καλά απληροφόρητες πηγές αναφέρουν ότι ο επιχειρηματίας εκτός από την ως άνω δυνατότητα, θα μπορεί επίσης να πλοηγηθεί τρισδιάστατα (virtual tour) στην νέα του επιχείρηση (από τα σχέδια ακόμα), μέσω ειδικών VR (virtual glasses). Μιλάμε για πρωτόγνωρη εμπειρία....

 

Μην υποβάλλετε αιτήσεις αναστολών εάν...

Με ανακοίνωσή της η Γ.Γ.Δ.Ε. μας ενημέρωσε την περασμένη εβδομάδα, ότι οι αιτήσεις αναστολής που συνοδεύουν τις ενδικοφανείς προσφυγές κατά πράξεων άμεσου προσδιορισμού του φόρου δεν είναι παραδεκτές. Και αυτό γιατί όπως αναφέρει και η αιτιολογική έκθεση που τροποποίησε την διάταξη της παρ.3 του άρθρου  63 του ΚΦΔ, στις περιπτώσεις των άμεσων πράξεις προσδιορισμού του φόρου, η αξίωση της Φορολογικής Διοίκησης στηρίζεται σε δήλωση του ιδίου του φορολογούμενου και όχι στην με πρωτοβουλία της διενέργεια ελεγκτικών επαληθεύσεων, που δεν εδράζονται σε δήλωση. Πως είπατε;
Για να μην κουράζουμε λοιπόν την διοίκηση αλλά και για να μην ταλαιπωρούμαστε αφού η αίτηση αναστολής θα απορριφθεί έτσι και αλλιώς, σε τέτοιες περιπτώσεις δεν χρειάζεται να υποβάλλουμε αιτήσεις αναστολής καταλήγει η ανακοίνωση της ΓΓΔΕ.

Δείτε για το θέμα το πολύ ενδιαφέρον άρθρο της Κας Διονυσοπούλου [Η αίτηση αναστολής ενώπιον της ΔΕΔ]


Παρατάσεις

Οι παρατάσεις που δόθηκαν την εβδομάδα που πέρασε αφορούσαν :

 

 

Η δήλωση της Εβδομάδας

Πριν «φύγει» πρόλαβε και είπε :   Γ. Κατρούγκαλος: «Ευνοημένοι με το νέο ασφαλιστικό όσοι δηλώνουν κάτω από 1.000 ευρώ το μήνα»

Εννοούσε: Σε λίγο δεν θα υπάρχει Έλληνας που να βγάζει πάνω από 1000 ευρώ το μήνα, άρα όλοι θα είναι ευνοημένοι με το νέο ασφαλιστικό.Κ.Μητρόπουλος

 

← ●●●● § ●●●● →

 Φορολογικές αποφάσεις
 

Δεν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, αλλοδαπό νομικό πρόσωπο χωρίς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα το οποίο συμμετέχει σε ημεδαπό νομικό πρόσωπο
  Σύμφωνα με την ΔΕΑΦ Β 1155600 ΕΞ 2016/26.10.16, όταν ένα αλλοδαπό νομικό πρόσωπο χωρίς φορολογική κατοικία στην Ελλάδα ούτε μόνιμη εγκατάσταση στη χώρα μας συμμετέχει σε ένα ημεδαπό νομικό πρόσωπο και αποκτά εξ' αυτού του λόγου έσοδα από μερίσματα, δεν έχει υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος με βάση τις διατάξεις του άρθρου 68 του ν.4172/2013 για τα εισοδήματα αυτά, λόγω της καθιέρωσης ειδικού φορολογικού καθεστώτος για τα εν λόγω εισοδήματα, το οποίο συνίσταται σε παρακράτηση φόρου με εξάντληση της φορολογικής υποχρέωσης του αλλοδαπού δικαιούχου.

Εξάλλου, η δήλωση του νομικού προσώπου που προβαίνει στην παρακράτηση καλύπτει την υποχρέωση υποβολής δήλωσης βάσει του άρθρου 68 παρ. 1 του ν.4172/2013.

Τα ανωτέρω ισχύουν και όταν δεν προκύπτουν καν έσοδα από μερίσματα, οπότε και στην περίπτωση αυτή δεν υφίσταται υποχρέωση για υποβολή μηδενικής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μόνο εκ του λόγου της συμμετοχής.
Η απόφαση Αριθ. πρωτ.: ΔΕΑΦ Β 1155600 ΕΞ 2016 Διευκρινίσεις σχετικά με την υποχρέωση υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος από αλλοδαπό νομικό πρόσωπο χωρίς μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα το οποίο συμμετέχει σε ημεδαπό νομικό πρόσωπο

 

Η νέα διαδικασία σφράγισης και αποσφράγισης καταστημάτων
  Για τους συναδέλφους οι οποίοι παρακολουθούν καταστήματα Υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Με την απόφαση αυτή περιγράφεται η νέα διαδικασία σφράγισης των καταστημάτων τα οποία παραβιάζουν τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 2 του Π.Δ/τος 180/1979.( Διατάξεις κοινής ησυχίας ή υγειονομικές παραβάσεις, ή παραβάσεις δημόσιας τάξης κλπ.)

Η απόφαση Αριθμ. 1011/38/34-μβ'/17.10.2016 Διαδικασία σφράγισης καταστημάτων από την Ελληνική Αστυνομία

 

Χαρακτηρισμός των νεοεισερχόμενων ως επαγγελματίες αγρότες - Νέες διευκρινίσεις
  Στις περιπτώσεις όπου ο ενδιαφερόμενος ασκούσε εξωαγροτική δραστηριότητα κατά το προηγούμενο έτος, η οποία συνεχίζεται κατά το τρέχον έτος και αποκτά την αγροτική του εκμετάλλευση το τρέχον έτος, ο ετήσιος χρόνος απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση υπολογίζεται με βάση:

α) την Αίτηση Ενιαίας Ενίσχυσης του τρέχοντος έτους ή την Δήλωση Καλλιέργειας/Εκτροφής ΕΛΓΑ του τρέχοντος έτους όταν δεν υπάρχει η δυνατότητα υποβολής Αίτησης Ενιαίας Ενίσχυσης και

β) την αριθμ. 169653/3.6.2011 (ΦΕΚ Β΄ 1181) απόφαση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων «Προσδιορισμός της ετήσιας απασχόλησης στην αγροτική εκμετάλλευση», όπως κάθε φορά ισχύει.

Περισσότερες λεπτομέρειες στην απόφαση.

Η απόφαση Αρ. πρωτ.: 2327/117791/2016 Διευκρινίσεις για τον χαρακτηρισμό των νεοεισερχόμενων ως επαγγελματίες αγρότες

 

Παράταση οφειλών λόγω έκτακτων αναγκών
  Σύμφωνα με την απόφαση ΠΟΛ.1156/25.10.2016  παρατείνονται και αναστέλλεται η καταβολή βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στις 25.07.2016 στις Τοπικές Κοινότητες Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου του Δήμου Χίου της Π.Ε. Χίου.
 
Η απόφαση ΠΟΛ.1156/2016 Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έκτακτων αναγκών που προέκυψαν λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς στις 25.07.2016 στις Τοπικές Κοινότητες Λιθίου, Βέσσας, Ελάτας, Μεστών, Ολύμπων, Πυργίου του Δήμου Χίου της Π.Ε. Χίου
 
Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν ο Ροζ Πάνθηρας. Η σιωπηλή ροζ φιγούρα με το αργό περπάτημα και τα μισόκλειστα μάτια που κατέστρωνε σχέδια και έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με μουσική υπόκρουση το χαρακτηριστικό τζαζ θέμα του Χένρι Μαντσίσι. Ήταν το 1963 όταν ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς ανέθεσε στον Ντέιβιντ Ντε Πατιέ και στον Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο ώστε να «ντύσει» τους τίτλους της ταινίας Ροζ Πάνθηρας. Ένα χρόνο αργότερα το ψηλόλιγνο αιλουροειδές κάνει την εμφάνισή του στους τίτλους της ομώνυμης ταινίας αφού έχει επιλεγεί από τον Έντουαρτς ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φιγούρες κινουμένων σχεδίων. Από τότε σε κάθε ταινία του Ροζ Πάνθηρα η χαριτωμένη φιγούρα εμφανιζόταν στους τίτλους αρχής και τέλους. Έγινε τόσο δημοφιλής που απέκτησε δικό της χρόνο προβολής. Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία το NBC πρόβαλε κάθε σαββατοκύριακο. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε του πιτσιρικάδες μπροστά στις τηλεοράσεις τους απολαμβάνοντας τον πολυμήχανο ήρωα με το απαθές ύφος. Κάθε ιστορία ήταν περίπου 7 λεπτά και συνήθως προβάλλονταν 2-3 επεισόδια μαζεμένα. Μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες όπως ο μικρος λευκός ανθρωπάκος με μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος . Το πρώτο καρτούν του Ροζ Πάνθηρα είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-amilitos-ke-mistiriodis-roz-panthiras-to-kinoumeno-schedio-pou-ekane-tileoptiki-kariera-me-episodia-7-lepton-xekinise-apo-ton-kinimatografo-ke-kerdise-to-vravio-oskar/

 

Με τροποποιητικές δηλώσεις μέχρι 31/12/16 η νέα εκκαθάριση για τα εισοδήματα των ετών 2013, 2014 και 2015 των δικαιούχων δικαστικών λειτουργών
  Με την ΠΟΛ.1161/2016, ορίζεται ότι προκειμένου να διενεργηθεί η νέα εκκαθάριση, σύμφωνα με την ΠΟΛ.1147/2016 [Υπολογισμός του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος μετά την αφαίρεση ποσοστού 25% από τις ακαθάριστες αποδοχές τους (εν ενεργεία και συντάξιμες)], για τα εισοδήματα των ετών 2013, 2014 και 2015, οι δικαιούχοι δικαστικοί λειτουργοί (εν ενεργεία και συνταξιούχοι) θα πρέπει προηγουμένως να προσέλθουν στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. υποβάλλοντας τροποποιητικές δηλώσεις. Επισημαίνεται ότι στην περίπτωση που έχουν ήδη υποβληθεί τροποποιητικές δηλώσεις που δε συμφωνούν με τα παραπάνω, τότε απαιτείται η εκ νέου υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων. Οι τροποποιητικές αυτές δηλώσεις των δικαστικών λειτουργών, υποβάλλονται στις Δ.Ο.Υ. χωρίς κυρώσεις μέχρι και 31.12.2016. Οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ. προβαίνουν σε εκκαθάριση των τροποποιητικών αυτών δηλώσεων. Κατά την υποβολή των δηλώσεων, οι συνταξιούχοι θα πρέπει επίσης να προσκομίσουν οποιοδήποτε πρόσφορο στοιχείο από το οποίο να προκύπτει η ιδιότητα του δικαστικού λειτουργού.

Παραδείγματα και λεπτομέρειες μπορείτε να δείτε στην απόφαση, όσο και στο Το briefing της ημέρας (02.11.2016)
Η απόφαση ΠΟΛ.1161/2016 Συμπληρωματικές διευκρινίσεις επί της ΠΟΛ.1147/2016 για την φορολογική μεταχείριση αποδοχών δικαστικών λειτουργών
 
Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν ο Ροζ Πάνθηρας. Η σιωπηλή ροζ φιγούρα με το αργό περπάτημα και τα μισόκλειστα μάτια που κατέστρωνε σχέδια και έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με μουσική υπόκρουση το χαρακτηριστικό τζαζ θέμα του Χένρι Μαντσίσι. Ήταν το 1963 όταν ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς ανέθεσε στον Ντέιβιντ Ντε Πατιέ και στον Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο ώστε να «ντύσει» τους τίτλους της ταινίας Ροζ Πάνθηρας. Ένα χρόνο αργότερα το ψηλόλιγνο αιλουροειδές κάνει την εμφάνισή του στους τίτλους της ομώνυμης ταινίας αφού έχει επιλεγεί από τον Έντουαρτς ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φιγούρες κινουμένων σχεδίων. Από τότε σε κάθε ταινία του Ροζ Πάνθηρα η χαριτωμένη φιγούρα εμφανιζόταν στους τίτλους αρχής και τέλους. Έγινε τόσο δημοφιλής που απέκτησε δικό της χρόνο προβολής. Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία το NBC πρόβαλε κάθε σαββατοκύριακο. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε του πιτσιρικάδες μπροστά στις τηλεοράσεις τους απολαμβάνοντας τον πολυμήχανο ήρωα με το απαθές ύφος. Κάθε ιστορία ήταν περίπου 7 λεπτά και συνήθως προβάλλονταν 2-3 επεισόδια μαζεμένα. Μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες όπως ο μικρος λευκός ανθρωπάκος με μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος . Το πρώτο καρτούν του Ροζ Πάνθηρα είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-amilitos-ke-mistiriodis-roz-panthiras-to-kinoumeno-schedio-pou-ekane-tileoptiki-kariera-me-episodia-7-lepton-xekinise-apo-ton-kinimatografo-ke-kerdise-to-vravio-oskar/

 

Η εγκύκλιος για τις μεταβολές στο μητρώο χωρίς φορολογικό αντιπρόσωπο για υποκείμενους σε Φ.Π.Α. με έδρα σε κράτος μέλος της Ε.Ε.
  Με την ΠΟΛ 1153/2016 τροποποιείται η ΠΟΛ 1113/2013 και πλέον οι υποκείμενοι στο Φ.Π.Α. που είναι εγκατεστημένοι σε κράτος μέλος εκτός Ελλάδος, μπορούν πλέον, πέραν της λήψης ΑΦΜ και της υποβολής δηλώσεων ΦΠΑ, να προβαίνουν και στις υπόλοιπες δηλώσεις Μητρώου, όπως μεταβολών και διακοπής, χωρίς να ορίσουν υποχρεωτικά φορολογικό αντιπρόσωπο στην Ελλάδα, όπως είχε ανακοινώσει και το Υπ. Οικονομικών με το από 11/10/2016 δελτίο τύπου.


  Δείτε και το Το briefing της ημέρας (02.11.2016)

Η απόφαση Δείτε την ΠΟΛ.1153/11.10.2016 καθώς και την κωδικοποιημένη ΠΟΛ.1113/22.5.2013 από το φορολογικό αρχείο του κόμβου
 
Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν ο Ροζ Πάνθηρας. Η σιωπηλή ροζ φιγούρα με το αργό περπάτημα και τα μισόκλειστα μάτια που κατέστρωνε σχέδια και έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με μουσική υπόκρουση το χαρακτηριστικό τζαζ θέμα του Χένρι Μαντσίσι. Ήταν το 1963 όταν ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς ανέθεσε στον Ντέιβιντ Ντε Πατιέ και στον Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο ώστε να «ντύσει» τους τίτλους της ταινίας Ροζ Πάνθηρας. Ένα χρόνο αργότερα το ψηλόλιγνο αιλουροειδές κάνει την εμφάνισή του στους τίτλους της ομώνυμης ταινίας αφού έχει επιλεγεί από τον Έντουαρτς ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φιγούρες κινουμένων σχεδίων. Από τότε σε κάθε ταινία του Ροζ Πάνθηρα η χαριτωμένη φιγούρα εμφανιζόταν στους τίτλους αρχής και τέλους. Έγινε τόσο δημοφιλής που απέκτησε δικό της χρόνο προβολής. Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία το NBC πρόβαλε κάθε σαββατοκύριακο. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε του πιτσιρικάδες μπροστά στις τηλεοράσεις τους απολαμβάνοντας τον πολυμήχανο ήρωα με το απαθές ύφος. Κάθε ιστορία ήταν περίπου 7 λεπτά και συνήθως προβάλλονταν 2-3 επεισόδια μαζεμένα. Μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες όπως ο μικρος λευκός ανθρωπάκος με μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος . Το πρώτο καρτούν του Ροζ Πάνθηρα είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-amilitos-ke-mistiriodis-roz-panthiras-to-kinoumeno-schedio-pou-ekane-tileoptiki-kariera-me-episodia-7-lepton-xekinise-apo-ton-kinimatografo-ke-kerdise-to-vravio-oskar/

 

Προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης για την επιβολή του δημοτικού τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων του άρθρου 20 του ν. 2539/1997
  Αποδεκτή από τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης έγινε η Ατομική Γνωμοδότηση 99/2016 του ΝΣΚ η οποία γνωμοδότησε ότι δεν μπορεί να δώσει λύση στο θέμα και κατά συνέπεια αποτελεί πράξη υποχρεωτική για τη Διοίκηση ο προσδιορισμός της φορολογητέας ύλης για την επιβολή του τέλους επί των ακαθαρίστων εσόδων του άρθρου 20 του ν. 2539/1997.

Με λίγα λόγια για το θέμα αυτό η διοίκηση θα πρέπει να δώσει οδηγίες για το πως θα προσδιορίζεται η φορολογητέα ύλη πάνω στην οποία θα επιβάλλονται τα δημοτικά τέλη του νόμου 2539/1997.(2% επί των ακαθάριστών εσόδων κάθε είδους, μορφής και ονομασίας καταστημάτων στα οποία πωλούνται για κατανάλωση εντός του καταστήματος ή σε πακέτο, φαγητά,
ποτά, καφές, αναψυκτικά, γαλακτοκομικά προϊόντα και γλυκίσματα, εφόσον κατά την άδεια που έχει εκδοθεί, διαθέτουν πάγκους ή τραπεζοκαθίσματα εντός ή και εκτός του καταστήματος, β. ζυθοπωλείων και μπαρ ανεξαρτήτως ιδιαίτερης ονομοσίας και κατηγορίας, γ. καντινών.)

  Για το θέμα δείτε και το  Το briefing της ημέρας (03.11.2016)

Η απόφαση Αριθ. πρωτ.: οικ. 33482/ 31.10.2016 Γνωστοποίηση της υπ' αριθμ. 99/2016 Ατομικής Γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
 
Μια από τις πιο δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων ήταν ο Ροζ Πάνθηρας. Η σιωπηλή ροζ φιγούρα με το αργό περπάτημα και τα μισόκλειστα μάτια που κατέστρωνε σχέδια και έμπλεκε συνεχώς σε μπελάδες με μουσική υπόκρουση το χαρακτηριστικό τζαζ θέμα του Χένρι Μαντσίσι. Ήταν το 1963 όταν ο σκηνοθέτης Μπλέικ Έντουαρντς ανέθεσε στον Ντέιβιντ Ντε Πατιέ και στον Φριτζ Φρέλεγκ να δημιουργήσουν κάτι πρωτότυπο ώστε να «ντύσει» τους τίτλους της ταινίας Ροζ Πάνθηρας. Ένα χρόνο αργότερα το ψηλόλιγνο αιλουροειδές κάνει την εμφάνισή του στους τίτλους της ομώνυμης ταινίας αφού έχει επιλεγεί από τον Έντουαρτς ανάμεσα σε δεκάδες άλλες φιγούρες κινουμένων σχεδίων. Από τότε σε κάθε ταινία του Ροζ Πάνθηρα η χαριτωμένη φιγούρα εμφανιζόταν στους τίτλους αρχής και τέλους. Έγινε τόσο δημοφιλής που απέκτησε δικό της χρόνο προβολής. Λίγα χρόνια αργότερα δημιουργήθηκε σειρά κινουμένων σχεδίων την οποία το NBC πρόβαλε κάθε σαββατοκύριακο. Η σειρά προβλήθηκε από την ΕΡΤ στις αρχές της δεκαετίας του ΄80 και καθήλωσε του πιτσιρικάδες μπροστά στις τηλεοράσεις τους απολαμβάνοντας τον πολυμήχανο ήρωα με το απαθές ύφος. Κάθε ιστορία ήταν περίπου 7 λεπτά και συνήθως προβάλλονταν 2-3 επεισόδια μαζεμένα. Μαζί με τον Ροζ Πάνθηρα εμφανίζονται κι άλλοι χαρακτήρες όπως ο μικρος λευκός ανθρωπάκος με μουστάκι, ο οποίος συνήθως τσακώνεται με τον Ροζ Πάνθηρα, ο σκύλος του, ο επιθεωρητής Κλουζώ και ο βοηθός του, το μυρμήγκι και ο μυρμηγκοφάγος . Το πρώτο καρτούν του Ροζ Πάνθηρα είχε τεράστια επιτυχία και κέρδισε το Όσκαρ κινουμένου σχεδίου μικρού μήκους το 1964....

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.mixanitouxronou.gr/o-amilitos-ke-mistiriodis-roz-panthiras-to-kinoumeno-schedio-pou-ekane-tileoptiki-kariera-me-episodia-7-lepton-xekinise-apo-ton-kinimatografo-ke-kerdise-to-vravio-oskar/

← ●●●● § ●●●● →

 Λοιπές ειδήσεις εν τάχει


 

Υπεγράφη η εμπορική συμφωνία μεταξύ Ε.Ε και Καναδά - Τι αλλαγές φέρνει στο παγκόσμιο εμπόριο

Ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ελέγχων και διαφθοράς με το κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας

Γραφείο Προϋπολογισμού: «Τα στοιχεία που διαθέτουμε δεν επιτρέπουν τόση αισιοδοξία για την ανάπτυξη»

Η κατάσταση της απασχόλησης και της αγοράς εργασίας. Τι προτείνουν οι θεσμοί, τι αναφέρει η έκθεση του ΓΚΠΒ

«Δεύτερη ευκαιρία» με 120 δόσεις για ελ. επαγγελματίες και επιχειρήσεις

 

 

 

Αποφάσεις ΣΛΟΤ

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 2014 ΕΞ 30.9.2016 Αντιμετώπιση τέλους επιτηδεύματος στις Κ.Α.Χ. πολύ μικρών οντοτήτων (β.6)

Βάσει της αρχής του δεδουλευμένου, το τέλος επιτηδεύματος είναι έξοδο της χρήσεως που αφορά (κλειόμενη χρήση) και όχι της χρήσεως στην οποία πληρώνεται.

 

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 1853 ΕΞ 30.9.2016 Εύλογη αξία ακινήτου

Έστω ιδιοχρησιμοποιούμενο ακίνητο που κατά την 31.12.2014 έχει βάσει των προηγούμενων λογιστικών προτύπων, αξία οικοπέδου 100 και αξία κτιρίου 200 μείον σωρευμένες αποσβέσεις 120, δηλαδή λογιστική αξία 80. Αν η εύλογη αξία του οικοπέδου κατά την 01.01.2015 είναι 105 και του κτιρίου 102 υπάρχει μια θετική διαφορά (κέρδος) 27, η οποία θα αναγνωρισθεί κατευθείαν στα κέρδη εις νέο. Η αξία του κτιρίου που θα αποσβεσθεί τα επόμενα έτη είναι το ποσό των 102.

 

Σ.ΛΟ.Τ. αριθ. πρωτ.: 1827 ΕΞ 31.8.2016 Ερωτήματα για αποθεματικό, προκαταβολή φόρου και εφαρμογή Δ.Λ.Π.
 

Τα μερίσματα είναι έσοδο για τον λήπτη όταν εγκρίνονται από το αρμόδιο όργανο της οντότητας που τα χορηγεί, το οποίο συνέρχεται εντός του επομένου έτους. Κατά αντιστοιχία είναι υποχρέωση της οντότητας που τα διανέμει, το επόμενο έτος, διότι βάσει του ορισμού της υποχρέωσης για να αναγνωρισθεί υποχρέωση (μερίσματα πληρωτέα), πρέπει να υπάρχει γεγονός του παρελθόντος και αυτό δεν υπάρχει την 31.12. του κλειόμενου έτους, αφού όπως προαναφέρθηκε, το αρμόδιο όργανο θα συνέλθει και θα αποφασίσει εντός του επόμενου έτους.

Για τους ίδιους, το έκτακτο αποθεματικό το οποίο θα αποφασισθεί από το αρμόδιο όργανο που θα συνέλθει εντός του επόμενου έτους, αναγνωρίζεται και σχηματίζεται λογιστικά εντός του επόμενου έτους, με την απόφαση του οργάνου.

Το τακτικό αποθεματικό μπορεί να αναγνωρίζεται την 31.12 του κλειόμενου έτους, όταν γίνεται δεκτό ότι έχει προκύψει την ημερομηνία αυτή ως επιβαλλόμενο από τη νομοθεσία. Η εν λόγω αντιμετώπιση όμως δεν μπορεί να είναι καθολική, διότι η διοίκηση που συντάσσει τις χρηματοοικονομικές καταστάσεις θα μπορούσε να ισχυρισθεί ότι δεν γνωρίζει τι θα αποφασίσει το αρμόδιο όργανο που θα συνέλθει για αυτό το σκοπό στο επόμενο έτος.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

Νομοθεσία

 

Σε δημόσια διαβούλευση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο

Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4430/2016 - Άμεση κωδικοποίηση του φορολογικού αρχείου του κόμβου [ν. 4430/2016 Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και ανάπτυξη των φορέων της και άλλες διατάξεις]

Αιτιολογική έκθεση - Σχέδιο νόμου Ενσωμάτωση στην εθνική νομοθεσία της Οδηγίας 2014/92/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 23ης Ιουλίου 2014 για τη συγκρισιμότητα των τελών που συνδέονται με λογαριασμούς πληρωμών, την αλλαγή λογαριασμού πληρωμών και την πρόσβαση σε λογαριασμούς πληρωμών με βασικά χαρακτηριστικά.

 


← ●●●● § ●●●● →

Εργατικά - ασφαλιστικά
 

Άρειος Πάγος 426/2016 Συγκατάθεση του εργοδότη στην αποχώρηση μισθωτού από την εργασία του

Μισθωτοί συνδεόμενοι διά σχέσεως εργασίας αορίστου διαρκείας, συμπληρώσαντες δεκαπενταετή υπηρεσίαν παρά τω αυτώ εργοδότη, μπορούν να αποχωρήσουν από την εργασία τους με την μισή αποζημίωση.

Προϋποθέσεις εφαρμογής της διατάξεως αυτής, η οποία συνεχίζει να ισχύει είναι:
α) σχέση εργασίας αόριστης διάρκειας,
β) συμπλήρωση δεκαπενταετούς υπηρεσίας στον ίδιο εργοδότη ή συμπλήρωση του προβλεπομένου από τον οικείο ασφαλιστικό οργανισμό ορίου ηλικίας και σε περίπτωση ελλείψεως τέτοιου του 65ου έτους της ηλικίας και
γ) αποχώρηση από την υπηρεσία με την συγκατάθεση του εργοδότη.
Η συγκατάθεση του εργοδότη μπορεί να δοθεί εγγράφως ή προφορικώς, ακόμη και σιωπηρώς, εφ' όσον προκύπτει σαφώς, πράγμα που συμβαίνει όταν αυτός (εργοδότης) δεν εναντιωθεί στην αποχώρηση του μισθωτού και αντιθέτως του παράσχει τις ζητηθείσες βεβαιώσεις για την συνταξιοδότησή του.

Περιοδικό ΣυνΕργασία Ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί - Μακρά ασθένεια

Το μηνιαίο περιοδικό με εργατικά και ασφαλιστικά θέματα. Τα σημαντικότερα θέματα του μήνα αυτού:

- Η σύμβαση εξαρτημένης εργασίας και οι συγγενικές της σχέσεις - προβληματισμοί και κίνδυνοι
- Οι νέοι όροι απασχόλησης και απόλυσης των ιδιωτικών εκπαιδευτικών
- Η μακρά ασθένεια ως λύση της σύμβασης εργασίας

 

Άρειος Πάγος 498/2016 Σύμβαση γνήσιας και μη γνήσιας ετοιμότητας προς εργασία

Ετοιμότητα προς εργασία.

Στην πρώτη περίπτωση ο εργαζόμενος οφείλει να βρίσκεται σε ορισμένο τόπο (της επιχειρήσεως ή και εκτός αυτής, από όπου πάντως μόλις κληθεί πρέπει να έχει τη δυνατότητα να προσέλθει άμεσα στον τόπο εργασίας) και για συγκεκριμένο χρόνο, διατηρώντας τις πνευματικές και σωματικές του δυνάμεις σε ένταση, ώστε να είναι σε θέση να προσφέρει τις υπηρεσίες του αμέσως μόλις απαιτηθούν από τον εργοδότη ή τις περιστάσεις.

Στη δεύτερη περίπτωση ο εργαζόμενος αναλαμβάνει την υποχρέωση να περιορίσει μόνο κατά ένα μέρος την ελευθερία των κινήσεών του υπέρ του εργοδότη, ώστε να δύναται να προσφέρει την εργασία του οποτεδήποτε του ζητηθεί, ενώ διατηρεί παράλληλα την ευχέρεια να αναπαύεται ή να βρίσκεται μακριά από τον τόπο εργασίας, επιδιδόμενος, ενδεχομένως, σε άλλες ασχολίες.

Μεταξύ των περιπτώσεων αυτών είναι δυνατό, στο πλαίσιο της αρχής της ελευθερίας των συμβάσεων (άρθρο 361 Α.Κ.), να υπάρξουν και ενδιάμεσες "βαθμίδες ετοιμότητας", ανάλογα προς την ένταση της απαιτούμενης εγρηγόρσεως του μισθωτού, οπότε ανάλογα υπολογίζονται και οι αποδοχές του.

 

Αριθμ. Δ9/οικ. 47400/12404/ 2016 Συγκρότηση Συμβουλευτικών Επιτροπών Ε.Φ.Κ.Α., καθορισμός αρμοδιοτήτων και διαδικασίας ανάδειξης εκπροσώπων στο ΔΣ του Ε.Φ.Κ.Α.

 

 

← ●●●● § ●●●● →

Χρηστικά άρθρα κόμβου
 

 Ουδείς Ακων Κληρονόμος - Αποδοχή και αποποίηση κληρονομιάς. Ανάλυση, παραδείγματα και δυνατότητες των κληρονόμων.

Τι κληρονομείται και τι όχι. Η αποποίηση κληρονομιάς, η αποδοχή αυτής, και η αποδοχή με το ευεργέτημα της απογραφής. Αναλυτικά παραδείγματα.

 

← ●●●● § ●●●● →

 

Φορολογικές υποχρεώσεις εβδομάδας.

  1. 10 Νοε 2016  Υποβολή περιοδικής δήλωσης στην αρμόδια Τελωνειακή αρχή από πρόσωπο που πραγματοποιεί ενδοκοινοτική απόκτηση καινούργιου μεταφορικού μέσου
  2. 10 Νοε 2016  Υποβολή δήλωσης και απόδοσης τέλους στο δημοτικό ή κοινοτικό ταμείο το δικαίωμα υδροληψίας


 

← ●●●● § ●●●● →
Επίλογος

Αντί για video αυτή την εβδομάδα θα σας μεταφέρω ένα ενδιαφέρον -και ίσως χρηστικό για πολλούς- άρθρο που διάβασα πριν λίγο καιρό στο business insider και το οποίο έχει σχέση με την δημιουργία κωδικών (passwords).

Σύμφωνα με τον χάκερ Kurt Mühl, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να φτιάξουμε ένα σύνθετο κωδικό πρόσβασης με τρόπο που δεν θα τον ξεχάσουμε εύκολα μετά από λίγες ώρες.
Ένας από τους ευκολότερους τρόπους λοιπόν για να φτιάξετε έναν ισχυρό κωδικό πρόσβασης, είναι να χρησιμοποιήσετε μια πλήρης πρόταση.

Η τεχνική αυτή λειτουργεί ως εξής:  Σκεφτείτε μια καθημερινή φράση που μπορείτε να θυμάστε, όπως "I bought my house for $1."
Στη συνέχεια θα πάρετε τον πρώτο χαρακτήρα της κάθε λέξης και θα το βάλετε το ένα δίπλα στο άλλο έτσι ώστε να φτιάξετε τον κωδικό. Το αποτέλεσμα για την παραπάνω πρόταση είναι :  Ibmhf $1.
Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να φτιάξουμε έναν σύνθετο κωδικό πρόσβασης ο οποίος περιέχει, γράμματα, αριθμούς αλλά και ειδικούς χαρακτήρες σε ορισμένες περιπτώσεις.
Ωστόσο ο χάκερ όπως μπορείτε να φανταστείτε είναι Αμερικάνος και κατά συνέπεια οι προτάσεις που μπορεί να σκεφτεί, μετατρέπονται εύκολα σε κωδικούς.
Αυτό βέβαια δεν μας εμποδίζει από το να δημιουργήσουμε κωδικούς με βάση ελληνικές εκφράσεις, προτάσεις, ακόμα και από αγαπημένους στίχους τραγουδιών.
Παράδειγμα
: "Είμαστε δυο, είμαστε τρεις,είμαστε χίλιοι δεκατρείςδίνει "E2e3e1013" ενώ "Ήταν πέντε ήταν έξι κι έγινε εφτά το παράπονο με πήρε και έκλαψα πικρά"  μπορεί να δώσει "H5h6ke7tpmpkep". 
Φυσικά για πιο απλούς κωδικούς δεν μας εμποδίζει κανείς να χρησιμοποιήσουμε και ξενικές γνωστές φράσεις από ταινίες που έχουν αφήσει εποχή. Παράδειγμα
:   "frankly my dear i don't  give a damn"  (από την ταινία όσα παίρνει ο Κατρούγκαλος... συγνώμη "ο άνεμος" εννοούσα) δίνει : "fmdidgad"

Το σχετικό άρθρο μπορείτε να το δείτε εδώ. Επίσης γνωστές φράσεις ξένων ταινιών που έχουν αφήσει εποχή μπορείτε να δείτε εδώ

 

Καλή συνέχεια......

 


Παράρτημα

 

Λοιπές αποφάσεις  

Αριθ. πρωτ.: 2011/0008056/ 2016 Στήριξη των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων μέσω απαλλαγής Φ.Π.Α. ηλεκτρικού ρεύματος που χρησιμοποιείται στην παραγωγή του εξαγόμενου προϊόντος

Αριθ. 113848/2016 Παράταση διαδικασίας αξιολόγησης και ελέγχου των προβλεπόμενων δικαιολογητικών και διαδικασία ανανέωσης των επαγγελματικών αδειών πωλητών λαϊκών αγορών

Αριθ. πρωτ.: ΔΔΘΤΟΚ Γ 1158944ΕΞ 2016/4.11.2016 Διευκρινίσεις επί του κωδικού συνημμένων εγγράφων «1860: Σύμβαση έργου/παροχής υπηρεσιών - Ναυλοσύμφωνο» του Πίνακα του ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ ΙΙΙ της υπ' αριθμ. ΔΔΘΤΟΚ Γ 1151184 ΕΞ 2016/20.10.2016 ΕΔΥΟ

 

 

Αποφάσεις δικαστηρίου Ε.Ε.

ΔΕΕ - Υπάλληλος ο οποίος ενεργούσε στο πλαίσιο των καθηκόντων που του είχαν ανατεθεί ή στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, καθιστά υπεύθυνη την εταιρία για τελωνειακές οφειλές

ΔΕΕ - Μητρικές και θυγατρικές εταιρίες διαφορετικών κρατών μελών – Εφαρμοστέο κοινό φορολογικό καθεστώς – Φόρος εταιριών – Εφαρμογή της οδηγίας 90/435/ΕΟΚ – Απαλλαγή από τον φόρο εταιριών

Yπόθεση C‑332/14 Απόφαση του Δικαστηρίου (τέταρτο τμήμα) της 9ης Ιουνίου 2016 «Προδικαστική παραπομπή – Φορολογία – Φόρος προστιθέμενης αξίας – Οδηγία 77/388/ΕΟΚ – Άρθρο 17, παράγραφος 5, τρίτο εδάφιο – Πεδίο εφαρμογής – Έκπτωση του φόρου επί των εισροών – Αγαθά και υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται τόσο για φορολογητέες πράξεις όσο και για απαλλασσόμενες από τον φόρο πράξεις (αγαθά και υπηρεσίες μικτής χρήσεως) – Υπαγωγή των αγαθών που αποκτώνται και των υπηρεσιών που λαμβάνονται με σκοπό την ανέγερση, χρήση, διατήρηση και συντήρηση κτιρίου προοριζόμενου για την πραγματοποίηση, εν μέρει, πράξεων που παρέχουν δικαίωμα προς έκπτωση και, εν μέρει, πράξεων που δεν παρέχουν δικαίωμα προς έκπτωση – Τροποποίηση της εθνικής νομοθεσίας περί του τρόπου υπολογισμού της αναλογίας της εκπτώσεως – Άρθρο 20 – Διακανονισμός των εκπτώσεων – Ασφάλεια δικαίου – Δικαιολογημένη εμπιστοσύνη»

Υπόθεση C‑448/15 Προτάσεις του Γενικού Εισαγγελέα «Μητρικές και θυγατρικές εταιρίες διαφορετικών κρατών μελών – Εφαρμοστέο κοινό φορολογικό καθεστώς – Φόρος εταιριών – Εφαρμογή της οδηγίας 90/435/ΕΟΚ – Απαλλαγή από τον φόρο εταιριών – Ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων»

Υπόθεση C‑375/12 Απόφαση του Δικαστηρίου (πέμπτο τμήμα) της 13ης Μαρτίου 2014 «Προδικαστική παραπομπή — Άρθρο 63 ΣΛΕΕ — Ελεύθερη κυκλοφορία κεφαλαίων — Άρθρο 49 ΣΛΕΕ — Ελευθερία εγκαταστάσεως — Φόρος εισοδήματος των φυσικών προσώπων — Μηχανισμός επιβολής ανωτάτου ορίου άμεσων φόρων επί των εισοδημάτων — Διμερής φορολογική σύμβαση για την αποτροπή της διπλής φορολογίας — Φορολόγηση μερισμάτων διανεμόμενων από εταιρία εγκατεστημένη σε άλλο κράτος μέλος από τα οποία παρακρατήθηκε φόρος στην πηγή — Μη συνυπολογισμός ή εν μέρει συνυπολογισμός του καταβληθέντος σε αυτό το άλλο κράτος μέλος φόρου για τον υπολογισμό του ανωτάτου ορίου του φόρου — Άρθρο 65 ΣΛΕΕ — Περιορισμός — Δικαιολόγηση»

Υπόθεση C‑431/12 Απόφαση του Δικαστηρίου (δέκατο τμήμα) της 24ης Οκτωβρίου 2013 «Φορολογία – Φόρος προστιθέμενης αξίας – Επιστροφή του πιστωτικού υπολοίπου ΦΠΑ με συμψηφισμό – Ακύρωση των πράξεων περί συμψηφισμού – Υποχρέωση καταβολής των τόκων υπερημερίας στον υποκείμενο στον φόρο»
 
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο