Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Νέα απεργία στις 13 Φεβρουαρίου

Με νέα 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία -στις 13 Φεβρουαρίου- θα «υποδεχθούν» τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) το «πακέτο» των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό.

Νέα απεργία στις 13 Φεβρουαρίου

Με νέα 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία -στις 13 Φεβρουαρίου- θα «υποδεχθούν» τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ) το «πακέτο» των αλλαγών στο συνταξιοδοτικό.

Την απόφαση ανακοίνωσαν χθες η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ μετά την ολοκλήρωση του κύκλου των συναντήσεων που είχε με τα συνδικάτα (χωρίς να αποκαλύψει τίποτα συγκεκριμένο σχετικά με το εύρος και το χρονοδιάγραμμα των σχεδιαζόμενων αλλαγών) η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη - Πετραλιά. «Προχωρούμε με υπευθυνότητα, με ευαισθησία και αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουμε ένα κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που θα εγγυάται για όλους την ασφάλεια για τις συντάξεις», δήλωσε η υπουργός μετά τη συνάντησή της με το προεδρείο της ΑΔΕΔΥ. Η υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει από κοινού με τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφη τα συνταξιοδοτικά αιτήματα των δημοσίων υπαλλήλων που άκουσε από τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ Σπ. Παπασπύρο: «Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο έχουν τις υψηλότερες εισφορές (22%) τη χαμηλότερη κατώτατη σύνταξη (330 ευρώ) και ο μέσος όρος των συντάξιμων αποδοχών τους είναι στα 750 ευρώ» δήλωσε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ καλώντας, μαζί με τον γ.γ. (και στέλεχος της ΔΑΚΕ) Ηλ. Ηλιόπουλο, την κυβέρνηση «να ενσωματώσει τα κύρια επιδόματα στους βασικούς μισθούς και να διατηρήσει τον τελευταίο μισθό και το 80% ως βάση υπολογισμού της σύνταξης.

Η υπουργός, στη διάρκεια της συνάντησης, υποσχέθηκε «να δοθεί η μάχη μαζί με τα συνδικάτα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» για να διατηρηθούν τα χαμηλότερα, σε σχέση με εκείνα των ανδρών, όρια ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων (την Παρασκευή θα συνεδριάσει υπό τον γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Δ. Μαμμωνά η επιτροπή των νομικών που έχει συγκροτηθεί για τον σκοπό αυτό σε συνεννόηση της ΑΔΕΔΥ και του υπουργείου). Επαναβεβαίωσε την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε ενοποιήσεις ομοειδών Ταμείων, να περιορίσει τις κατηγορίες των ασφαλισμένων που συνταξιοδοτούνται σε μικρή ηλικία καθώς και τις συντάξεις που υπερβαίνουν το 120%. Τέλος, υποσχέθηκε ότι θα ακολουθήσει ένας τελικός γύρος διαλόγου με τα συνδικάτα επί του νομοσχεδίου και των ειδικών πλέον ρυθμίσεων.

Αποχώρηση
Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ αποφάσισαν να προχωρήσουν και σε νέα 24ωρη απεργία ανάλογα με τις εξελίξεις. Η ΓΣΕΕ αποφάσισε, ακόμη, να αποχωρήσει ο εκπρόσωπός της (Γ. Ρωμανιάς) από την Επιτροπή των εμπειρογνωμόνων για την αναθεώρηση της λίστας των βαρέων και ανθυγιεινών αν υποβληθεί εκ νέου στην αυριανή συνεδρίαση η κυβερνητική πρόταση για δραστικό περιορισμό της λίστας (και των πρόωρων έως και 7 έτη συνταξιοδοτήσεων) μέσω της αλλαγής του ισχύοντος καθεστώτος και της καθιέρωσης, ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας, 4 κατηγοριών «επικίνδυνων ή ανθυγιεινών» ειδικοτήτων και αντίστοιχων «μπόνους» πλασματικών ετών ασφάλισης.

Με το προεδρείο της ΓΣΕΒΕΕ συναντάται σήμερα η υπουργός Απασχόλησης Φ. Πετραλιά.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο