Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Ισολογισμοί με ν/σ σε ΟΤΑ - νοσοκομεία

Nομοσχέδιο για τους όρους κατάρτισης των ισολογισμών και προϋπολογισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμη να το καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Στόχος των ρυθμίσεων που θα προωθηθούν είναι να εναρμονιστούν οι κανόνες σύνταξης των ισολογισμών με τα διεθνή δεδομένα, καθώς σημαντικό κομμάτι του ευρύτερου δημόσιου τομέα συμμετέχει σημαντικά στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Ισολογισμοί με ν/σ σε ΟΤΑ - νοσοκομεία

Nομοσχέδιο για τους όρους κατάρτισης των ισολογισμών και προϋπολογισμών στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, επεξεργάζεται η κυβέρνηση και θα είναι έτοιμη να το καταθέσει στη Βουλή τις επόμενες εβδομάδες. Στόχος των ρυθμίσεων που θα προωθηθούν είναι να εναρμονιστούν οι κανόνες σύνταξης των ισολογισμών με τα διεθνή δεδομένα, καθώς σημαντικό κομμάτι του ευρύτερου δημόσιου τομέα συμμετέχει σημαντικά στο έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης.

Στη Βουλή, όπου ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης παρουσίασε τα βασικά χαρακτηριστικά του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, βουλευτές του επισήμαναν ότι παρά τις υποχρεώσεις που απορρέουν από τη νομοθεσία και τα Προεδρικά Διατάγματα, υπάρχουν ακόμη νοσοκομεία που δεν έχουν να παρουσιάσουν ισολογισμούς. «Είναι γεγονός ότι η νομοθεσία αλλά και τα Προεδρικά Διατάγματα υπάρχουν. Το ζήτημα όμως είναι οι ισολογισμοί που καταρτίζονται να είναι σύμφωνοι με τους διεθνείς κανόνες», είπε ο κ. Αλογοσκούφης και υπογράμμισε ότι «απαιτείται νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να ξεκαθαρίσουμε τους κανόνες και για τη διαρκή παρακολούθηση των προϋπολογισμών που καταρτίζονται από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την υλοποίησή τους».

Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι το θέμα είναι σημαντικό, ιδίως για τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία και τους ΟΤΑ που επηρεάζουν το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης. Τις επόμενες εβδομάδες η κυβέρνηση θα είναι εξάλλου έτοιμη να καταθέσει και το νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον κρατικό προϋπολογισμό, για την οποία ο υπουργός παραδέχθηκε ότι έχει καθυστερήσει, αυτό όμως, όπως είπε, συνέβη διότι η διαδικασία αποδείχθηκε πιο δύσκολη από όσο η κυβέρνηση ανέμενε.

Στη συζήτηση που έγινε στη Βουλή, ο υπουργός δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο οι διεθνείς εξελίξεις να οδηγήσουν σε νέες ανατιμητικές τάσεις την αγορά. «Η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας είναι θωρακισμένη απέναντι στις διεθνείς εξελίξεις. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρξουν επιπτώσεις από τη διεθνή συγκυρία που πάντως θα είναι περιορισμένες. Δεν θα είναι ίσως τόσο περιορισμένες όμως στις τιμές στην αγορά», ανέφερε ο κ. Αλογοσκούφης και έκανε γνωστό ότι μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Ανάπτυξης θα ανακοινώσει μέτρα κατά της ακρίβειας. Ο υπουργός παραδέχθηκε ότι υπάρχει απόκλιση τιμών παραγωγών και τιμών καταναλωτή, μεγαλύτερη από εκείνη που υπάρχει σε άλλες χώρες και γι΄ αυτό το ΥΠΑΝ καταβάλλει προσπάθειες να την περιορίσει. Το σημαντικό πρόβλημα όμως, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, είναι η συνεχόμενη αύξηση των τιμών. «Θα πρέπει να προσέξουμε να μην οδηγηθούμε σε πληθωριστικό κύκλο που να οδηγήσει σε φαλκίδευση των πραγματικών αποδοχών», είπε ακόμη ο κ. Αλογοσκούφης καλώντας τους κοινωνικούς εταίρους να λάβουν υπόψη τους τον κίνδυνο.

Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση δεν ανησυχεί ότι θα αναγκαστεί από τη διεθνή συγκυρία να αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό του 2008, διότι «η ελληνική οικονομία έχει αποκτήσει γερές βάσεις χάρη και στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που υλοποιείται με συνέπεια».

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο