Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Αναβάλλεται για 15/2 η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Παράταση ενός μηνός –από τις 15 Ιανουαρίου στις 15 Φεβρουαρίου 2008– στην εφαρμογή του μέτρου για την εξομοίωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Αναβάλλεται για 15/2 η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Παράταση ενός μηνός –από τις 15 Ιανουαρίου στις 15 Φεβρουαρίου 2008– στην εφαρμογή του μέτρου για την εξομοίωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στην τροποποίηση, στο σχετικό άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή, προχώρησε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας. Η παράταση ενός μήνα (15/2/2008) για την έναρξη εφαρμογής ισχύει και στην περίπτωση της επιβολής εφάπαξ φόρου επί των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου για τους λόγους για τους οποίους αποφασίσθηκε η παράταση, ο κ. Μπέζας τους απέδωσε στην ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εξάλλου, στις 24 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ την ψήφιση του σχετικού νόμου θα ακολουθήσει η έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων (ειδικά για το νέο φορολογικό καθεστώς σε πετρέλαιο και ακίνητα).

Εν τω μεταξύ, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008 ξεκίνησε έχοντας ήδη χάσει ένα τουλάχιστον δισ. ευρώ από τη μη έγκαιρη εφαρμογή του νομοσχεδίου, που ισοδυναμεί περίπου με το 0,4% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που παρουσίασε, η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει να εισπράξει από την αύξηση του ΕΦΚ και την πάταξη του λαθρεμπορίου 1,2 δισ. ευρώ, ωστόσο στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου το ποσό αυτό ανέρχεται μόλις στα 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο