Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.
Αλλες ειδήσεις

Σχετικά θέματα

Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδας - Λογιστών Οικονομολόγων


Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδας – Λογιστών Οικονομολόγων

Συνάδελφοι,

Αμφισβητούμε και μαχόμαστε κάθε σύστημα οικονομικό και κοινωνικό που φτωχοποιεί την κοινωνία, εξαθλιώνει το άτομο, καταστρέφει το φυσικό περιβάλλον.

Απαξιώνει την γνώση και το μόχθο των πολιτών ,συνθλίβει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, δημιουργεί βίαιους εκπατρισμούς πολιτών και πρόσφυγες μέσω πολέμων.

Αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία να καλέσουμε τους οικονομολόγους μέλη του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος οι οποίοι ασκούν το επάγγελμα του λογιστή-φοροτεχνικού να συστρατευθούν κάτω από μία κοινή προσπάθεια που σκοπό θα έχει την αναβάθμιση του κλάδου, την θωράκιση του επαγγέλματος και την προώθηση θέσεων που θα αποβλέπουν τόσο στην βελτίωση των συνθηκών εργασίας μας, όσο και σε μια δίκαιη φορολογική μεταρρύθμιση, με ταυτόχρονη κατάργηση κάθε έκτακτης φορολόγησης και χαρατσιού.

Αλλαγές που να ανταποκρίνονται και να συμβαδίζουν με την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών της χώρας σύμφωνα με τις αρχές της δικαιοσύνης και τις συνταγματικές επιταγές.

Εμείς σαν επαγγελματίες φοροτεχνικοί-οικονομολόγοι μέλη του Οικονομικού επιμελητηρίου επιθυμούμε:

● Την αλλαγή του παλαιοκομματικού –πελατειακού συστήματος εκλογής των αντιπρόσωπων της ΣτΑ
Την θέσπιση όρου στο καταστατικό, που θα ορίζει ανώτατο όριο θητείας μέλους στο ΔΣ του επιμελητηρίου τις δυο τριετίες
Την μετατροπή του οικονομικού επιμελητήριου σε ένα φορέα έκφραση των απόψεων των τοπικών επιμελητήριων
Εναντιωνόμαστε στον υδροκέφαλο και κομματικό χαρακτήρα που του προσδίδει η έκαστε πλειοψηφούσα κομματική παράταξ με τα εξαπτέρυγα της

● Την πλήρη εφαρμογή του σκοπού για τον οποίο ιδρύθηκε το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας, έτσι ώστε να πάψει να άγεται από κομματικούς μηχανισμούς και παρατάξεις, και να καταστεί ένα Επιμελητήριο που θα αφουγκράζεται ΟΛΑ τα μέλη του, θα είναι ο φορέας έκφρασης των απόψεων όλων των τοπικών επιμελητηρίων. Το οικονομικό επιμελητήριο δεν θα έπρεπε να είναι πεδίο κομματικής στείρας αντιπαράθεσης, ούτε ένα κλειστό club το οποίο δεν προσφέρει τίποτα ουσιαστικό ούτε στα μέλη του, αλλά ούτε και στην κοινωνία.

● Ένα κώδικα δεοντολογίας που θα εξασφαλίζει τα δικαιώματα του οικονομολόγου-λογιστή αλλά που ταυτόχρονα θα τιμωρεί παραδειγματικά εκείνον που παραβιάζει ηθικά, νομικά ή επαγγελματικά όσα ο κώδικας αναλυτικά θα περιγράφει. Απαιτούμε ένα Κώδικα με σαφή οριοθέτηση των ευθυνών μας ώστε να μη γίνεται ο Λογιστής – οικονομολόγος το εξιλαστήριο θύμα, είτε υπόλογος έναντι του Δημοσίου είτε/και έναντι του φορολογούμενου, καλούμενος να πληρώσει τυχόν αβλεψίες (σκόπιμες ή μη) των φορολογουμένων στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

● Εφόσον το οικονομικό επιμελητήριο ειναι αρμόδιο για τις άδειες των λογιστών και οι λογιστές είναι οι βασικοι αιμοδότες του,απαιτουμε οπως όλοι οι αδειούχοι λογιστές έχουν δικαιώματα ανάλογα των υποχρεώσεων τους,να έχουν ένα δικό τους όργανο με το δικαίωμα του εκλεγειν και εκλέγεσθαι.Δεν μπορεί η διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου να καλεί τους οικονομολόγους λογιστές αλλά και όλους τους συναδέλφους λογιστές που δεν είναι μέλη, σε αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων χωρίς να μπορεί να διασφαλίσει την μη επιβολή προστίμων και την παράταση της υποβολής των δηλώσεων. Χωρίς ύπαρξη νομικού πλαισίου που θα μας καλυπτει στην αποχή-απεργία χωρίς κυρώσεις, τα συνήθη υποζύγια – λογιστές, κάνουν στο τέλος έναν άνισο αγώνα δρόμου ουτως ώστε να προλάβουν τις προθεσμίες και να αποφύγουν τα αβάστακτα πρόστιμα για να αποκομίσει μικροκομματικά οφέλη ο Πρόεδρος.

● Τη συμμετοχή των λογιστών μέσω του επιμελητηρίου στην σύνταξη φορολογικών νομοσχεδίων που αφορά στο επάγγελμα του λογιστή αλλά και στις φορολογικές επιβαρύνσεις της κοινωνίας, τη συμμετοχή στην σύνταξη των αναπτυξιακών νόμων, τη συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία για θέματα που αφορούν στο ΓΕΜΗ, την έναρξη διαβούλευσης για την αναβάθμιση των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του taxis, εν ολίγοις συμμετοχή σε όλα τα όργανα που αποφασίζουν πριν από εμάς για εμάς.

Σκοπός μας είναι η δημιουργία ειδικού τμήματος – τμημάτων με διαφανείς διαδικασίες και απρόσκοπτη συμμετοχή χωρίς κομματικές και άλλες παρεμβάσεις το οποίο θα συνεργάζεται με όλα τα αρμόδια υπουργεία που άπτονται του επαγγέλματος μας, καταθέτοντας αιτήματα και προτάσεις. Σκοπός μας είναι η ριζική ανατροπή του θολού τοπίου του επιμελητηρίου, και να το καταστήσουμε χρηστικό και παρεμβατικό ώστε να σταματήσει να είναι εισπράκτορας συνδρομών και τελών για τις άδειες των λογιστών, μελών και μη.

Το πλαίσιο των κινητοποιήσεων του Νοεμβρίου 2014 παραμένει μέχρι σήμερα αναλλοίωτο. Παλεύουμε ακριβώς για τις ίδιες διεκδικήσεις που μας ένωσαν τότε αλλά και τον Μάρτιο του ίδιου χρόνου και είναι πάντα επίκαιρες.

Εξακολουθούμε να:

Αρνούμαστε την φορολόγηση,
α) πλασματικών εισοδημάτων μέσω των τεκμηρίων διαβίωσης
β) της μικρής ακίνητης περιουσίας με οποινδήποτε νόμο, τέλος ή εισφορά
γ) την φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, με μόνιμες «έκτακτες» εισφορές και τέλη χωρίς φοροαπαλλαγές, χωρίς δικαιολογία.

Αναπληρώνουμε τις δωρεάν υπηρεσίες που παρείχαν οι Δ.Ο.Υ, ΚΕΠ, ΙΚΑ, ΟΑΕΔ και άλλοι φορείς του δημοσίου, δυσχεραίνοντας τις πραγματικές μας εργασίες και μετατρέποντας εαυτούς σε άμισθους δημόσιους υπαλλήλους , εμπλεκόμενοι λόγω της φύσης της δουλειάς μας χωρίς καν να ρωτηθούμε, στον ιμάντα μεταβίβασης της κρίσης και των ολέθριων συνεπειών της κρατικής χρεοκοπίας στις πλάτες των πολιτών της χώρας .

Εργαζόμαστε σε συνθήκες μεγάλης πίεσης με τραγικό αποτέλεσμα να πεθαίνουν άδικα και να ασθενούν βαριά συνάδελφοι μας, ενώ ταυτόχρονα καλούμαστε σε καθημερινή βάση να ερμηνεύσουμε και να διαχειριστούμε νομοθετικές αλλαγές και πρωτοβουλίες, προχειρογραμμένες ή και κακομεταφρασμένες, ερμηνευτικές που ανατρέπουν η μία την άλλη.

Στεκόμαστε από την αρχή δίπλα στην μεγάλη πλειοψηφία των ανθρώπων που στενάζουν κάτω από πολιτικές εξόντωσης και φτωχοποίησης όχι γιατί είμαστε φιλάνθρωποι, αλλά γιατί είμαστε κι εμείς τμήμα τους, γιατί αγωνιζόμαστε, πορευόμαστε, τραγουδάμε «για να σμίξουμε τον κόσμο».

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!!!

Ζητάμε την συστράτευση όλων για να απαιτήσουμε…

● Την κατάργηση, στο σύνολό του, του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000, με καθιέρωση υποχρεωτικής υπογραφής, όλων των δηλώσεων όλων των επιχειρήσεων και επιτηδευματιών, ανεξαρτήτως ύψους ακαθαρίστων εσόδων, από αδειούχο Λογιστή – Φοροτεχνικό.

● Την έκδοση Π.Δ. για την τροποποίηση των άρθρων 8 και 9 του ν. 1100/1980, και την θέσπιση ανώτατου ορίου θητείας (δύο) στα θεσμικά όργανα του ΟΕΕ, ούτως ώστε να διασφαλίζεται η εισροή νέων ανθρώπων μέσα στη Διοίκηση, και να πάψει αυτή η συνεχής εδώ και δεκαετίες εναλλαγή των ίδιων προσώπων μέσα στη Κ.Δ.

● Την κωδικοποίηση όλων των νόμων που αφορούν στην φορολογία εισοδήματος, με μια σταθερή φορολογική νομοθεσία με ορίζοντα 10ετίας, χωρίς ασάφειες και που δεν θα χρήζει διευκρινιστικών εγκυκλίων, χωρίς χαράτσια και έκτακτους φόρους, αλλά και χωρίς παραθυράκια «φοροαποφυγής» συγκεκριμένων κλάδων. Για όλα τα φυσικά πρόσωπα ανεξαρτήτων της ιδιότητας τους, θέσπιση αφορολογήτου ορίου, κατάργηση της προκαταβολής και καθολική εφαρμογή για όλους του πόθεν και όχι μόνο του έσχες. Απόσυρση η και τροποποίηση διατάξεων που μόνο οικονομική και λειτουργική επιβάρυνση φέρνουν στις επιχειρήσεις (άρθρο 39β του ΦΠΑ, ΜΥΦ, πρόστιμα ΑΠΔ -ΣΕΠΕ κ.ο.κ.)

● Την ίδρυση ξεχωριστού επιμελητηρίου για τους λογιστές-φοροτέχνες που ασκούν νόμιμα το επάγγελμα. Οι άδειες άσκησης του επαγγέλματος, η επιμόρφωση,η ανανέωση, ο τρόπος απόκτησης ανώτερης άδειας των λογιστών δεν μπορεί να είναι ευθύνη του οικονομικού επιμελητηρίου. Το 2009 είχε γίνει μία κίνηση ίδρυσης λογιστικού-φοροτεχνικού επιμελητηρίου με έτοιμο το σχέδιο νόμου απο την τότε ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και τον υπουργό κ.Παπαθανασίου η οποία πολεμήθηκε από κύκλους που επικαλέστηκαν την ενότητα του κλάδο. Αναρωτιόμαστε λοιπόν, πως μπορεί να υπάρχει ενότητα του κλάδου όταν οι λίγοι αποφασίζουν για τους πολλούς. Μέχρι λοιπόν να επιτευχθεί η ίδρυση του επιμελητηρίου των λογιστών, η ΚΔ θα πρέπει να βρεί τον τρόπο ώστε να ακούγεται η γνώμη και η άποψη όσων ασκούν νόμιμα το επάγγελμα του λογιστή φοροτεχνικού,ανεξάρτητα από το είδος του πτυχίου και την τάξης της άδειας.

Καλούμε όλους τους οικονομολόγους-λογιστές αλλά και όλα τα μέλη του ΟΕΕ να συστρατευθούν μαζί μας για ένα επιμελητήριο χρήσιμο στους οικονομολόγους αλλά και στην κοινωνία

Να πούμε ΟΧΙ στην συνυπευθυνότητα του λογιστή, την συναυτουργία και την ποινικοποίηση της δουλειάς μας, ΟΧΙ σε ένα Κώδικα δεοντολογίας που προάγει τον χαφιεδισμό, ΟΧΙ στο υπάρχον καθεστώς εξετάσεων.

Να πούμε ΝΑΙ σε ένα Κώδικα Δεοντολογίας με σαφή οριοθέτηση των ευθυνών μας, αλλά και σαφή οροθέτηση των δικαιωμάτων μας, ΝΑΙ στην ουσιαστική πιστοποίηση με την κατάργηση του άρθρου 38 του Ν. 2873/2000, ΝΑΙ σε ένα οικονομικό επιμελητήριο απαλλαγμένο από παλαιοκομματικές τακτικές που θα ανήκει σε όλους, και το οποίο θα αποδώσει το σεβασμό και την αξιοπρέπεια που οφείλει στα μέλη του.

Η αξιοπρέπεια των λογιστών αυτήν την φορά περνάει από το Οικονομικό Επιμελητήριο στις 11 Δεκεμβρίου 2016.

Σας καλούμε να στηρίξετε ενεργά !!!!!!!!!!

Σας καλούμε να εγγραφείτε στα ψηφοδέλτιά της !!!!!!!!!!!

Με εκτίμηση,
Ενωτική Παρέμβαση Διαδικτυακής Ομάδας - Λογιστών Οικονομολόγων
 
ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥAΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ - ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ
Παρακαλούμε γράψτε το ονοματεπώνυμο σας όπως αναγράφεται στην ταυτότητα
DOCS.GOOGLE.COM
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο