Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Στα 880 δολάρια ο χρυσός

Στη μέγκενη των κινδύνων της ύφεσης και του υψηλού πληθωρισμού η παγκόσμια οικονομία ωθεί τον χρυσό σε νέα ιστορικά ύψη. Χθες στις διεθνείς αγορές η τιμή του σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ. Στο Λονδίνο, εκτοξεύθηκε έως τα 876,40 δολάρια. Οι κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις διαμόρφωσαν την τιμή κλεισίματος στα 874,90 δολάρια. Ωστόσο, η ξέφρενη κούρσα του χρυσού συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ στο χρηματιστήριο, έχοντας πλησιάσει έως τα 880,10 δολάρια

Στα 880 δολάρια ο χρυσός

Στη μέγκενη των κινδύνων της ύφεσης και του υψηλού πληθωρισμού η παγκόσμια οικονομία ωθεί τον χρυσό σε νέα ιστορικά ύψη. Χθες στις διεθνείς αγορές η τιμή του σημείωσε νέο ιστορικό ρεκόρ. Στο Λονδίνο, εκτοξεύθηκε έως τα 876,40 δολάρια. Οι κερδοσκοπικές ρευστοποιήσεις διαμόρφωσαν την τιμή κλεισίματος στα 874,90 δολάρια. Ωστόσο, η ξέφρενη κούρσα του χρυσού συνεχιζόταν έως αργά το βράδυ στο χρηματιστήριο, έχοντας πλησιάσει έως τα 880,10 δολάρια. Οι τιμές του χρυσού όπως και των άλλων εμπορευμάτων βρίσκονται σε διαρκή ανοδική τροχιά από την Ιη Ιανουαρίου, λόγω των νέων τοποθετήσεων κεφαλαίων σε βάθος χρόνου. Αξιοσημείωτα είναι τα τελευταία στοιχεία τα οποία επιβεβαιώνουν ότι τα αμοιβαία κεφάλαια ασφαλιστικών ταμείων και άλλα μακροπρόθεσμα επενδυτικά σχήματα έχουν διοχετεύσει μόνο σε εμπορεύματα πάνω από 100 δισ. δολάρια, την τελευταία πενταετία.

Τα θεμελιώδη δεδομένα δρουν υπέρ του χρυσού, καθώς το υποτιμημένο έναντι του ευρώ δολάριο καθιστά εξαιρετικά ελκυστικές τις τιμές των μετάλλων για τους εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών επενδυτές. Παράλληλα η διαρκής αναρρίχηση του πετρελαίου, ο οποίος διέσπασε ανοδικά το φράγμα των 100 δολαρίων, μετατρέπει τον χρυσό σε ασπίδα προστασίας κατά των πληθωριστικών πιέσεων. Χθες, στο Λονδίνο, η τιμή του αργού brent ενισχυόταν στα 96,47 δολάρια, στις 19.15 ώρα Ελλάδας.

Τα στοιχεία για την αμερικανική οικονομία συνεχίζουν να απογοητεύουν. Ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών υποχώρησε 2,6% τον Νοέμβριο, έχοντας αποδυναμωθεί 19,2% σε ετήσια βάση.

Πηγή Express
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο