Αγωνία για την οικονομία

Οικονομικές Ειδήσεις

8 Ιανουάριος 2008
Ορατές είναι πλέον οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία: Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, όπως δείχνει η δημοπρασία του 30ετούς ομολόγου, αυξάνεται, έστω και οριακά. Παράλληλα αυξάνεται και το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις, καθώς οι τράπεζες ετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων στις χορηγήσεις. Κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγορά. Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών συρρικνώνεται και η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου να διευρύνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς. Taxheaven.gr

Αγωνία για την οικονομία

Ορατές είναι πλέον οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία: Το κόστος δανεισμού του Δημοσίου, όπως δείχνει η δημοπρασία του 30ετούς ομολόγου, αυξάνεται, έστω και οριακά. Παράλληλα αυξάνεται και το κόστος δανεισμού για τις επιχειρήσεις, καθώς οι τράπεζες ετοιμάζονται για αύξηση των επιτοκίων στις χορηγήσεις. Κύμα ακρίβειας σαρώνει την αγορά. Ο ρυθμός αύξησης των εξαγωγών συρρικνώνεται και η βιομηχανική παραγωγή υποχωρεί, με αποτέλεσμα το έλλειμμα του ισοζυγίου να διευρύνεται με εκρηκτικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν χθες από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιδεινώθηκε τον Δεκέμβριο το οικονομικό κλίμα στην Ελλάδα. Ο γενικός δείκτης οικονομικού κλίματος διαμορφώθηκε τον Δεκέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα του έτους, στο 105,1 από 107,6 τον προηγούμενο μήνα. Επιδείνωση σημειώθηκε στον δείκτη της βιομηχανίας και της οικοδομής.

Πηγή Ημερησία