Ειδήσεις Τεχνολογία

Ο Μπ. Γκέιτς προβλέπει τη «δεύτερη ψηφιακή δεκαετία»

Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με τον Μπιλ Γκέιτς να χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας ψηφιακής δεκαετίας.

Ο Μπ. Γκέιτς προβλέπει τη «δεύτερη ψηφιακή δεκαετία»

   
Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με τον Μπιλ Γκέιτς να χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας ψηφιακής δεκαετίας.

Για πρώτη φορά, η έκθεση θα φιλοξενεί τμήμα αφιερωμένο στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και αυτές που ευνοούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στον αυτοματισμό θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους για τον αυτοματισμό των σπιτιών και τη μείωση της ενέργειας που χάνεται στην ψύξη και τη θέρμανση.

Στην τελευταία του ομιλία την Κυριακή, ο Γκέιτς προέβλεψε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα φέρουν μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις. «Η πρώτη ψηφιακή δεκαετία είχε μεγάλη επιτυχία» ανέφερε ο Γκέιτς και πρόσθεσε «αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει από την επιτάχυνση μας προς τη δεύτερη ψηφιακή δεκαετία».

Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές, ενώ περισσότερο από 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Η νέα ψηφιακή δεκαετία θα είναι περισσότερο προσωποκεντρική, ενώ η τάση για ενημέρωση και ψυχαγωγία θα εξαρτάται περισσότερο από το λογισμικό, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft.

«Η δεύτερη δεκαετία θα έχει στόχο τη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους», συνέχισε ο Γκέιτς στην ομιλία του. «Οι εφαρμογές για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν στο Διαδίκτυο και θα χρησιμοποιούν το καλύτερο λογισμικό».

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η εμπειρία του βίντεο υψηλής ευκρίνειας θα είναι παντού, από τις τηλεοράσεις μέχρι τις διαφημίσεις στο δρόμο. Οι άνθρωποι θα κινούνται σε ρεαλιστικούς τρισδιάστατους κόσμους που θα αφορούν επιχειρήσεις, ψώνια ή άλλες πτυχές της προσωπικής τους ζωής. Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους που τελικά οι άνθρωποι θα θεωρούν δεδομένη χρήση των στοιχείων τους οποτεδήποτε επιθυμούν».

Αν η πρώτη ψηφιακή δεκαετία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη χρήση του πληκτρολογίου και του ποντικού, η νέα δεκαετία, σύμφωνα με τον Γκέιτς, θα γνωρίσει την έλευση των «φυσικών περιφερειακών», με τις οθόνες αφής να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο και την ομιλία να αντικαθιστά το πληκτρολόγιο.

www.kathimerini.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • Δηλώσεις 2017
Up
Close
Close
Κλείσιμο