Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Τρ. Αλεξιάδης: Το σχέδιο για την προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς - Ο ακατάσχετος λογαριασμός των επιχειρηματιών - Τα τέλη κυκλοφορίας - Ο νέος ΕΝ.Φ.Ι.Α.

Συνέντευξη στην εκπομπή του Γ. Αυτιά στον ΣΚΑΪ έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κος Τρ. Αλεξιάδης, ο οποίος μίλησε για μια σειρά από θέματα τα οποία απασχολούν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις.

Νέα διάταξη για προστασία πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς

«Επεξεργαζόμαστε για τους πολίτες που έχουν μόνο χρέη στην εφορία σχέδιο για να προστατεύσουν την πρώτη κατοικία. Φυσικά με συγκεκριμένες προδιαγραφές.»  Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι δεν κάνουμε και δεν κάναμε πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μπορεί το θεσμικό πλαίσιο να ισχύει, αλλά δεν γινόταν. Αυτή την στιγμή πλειστηριασμοί γίνονται για χρέη από περίπου 300.000 ευρώ και πάνω, πρόσθεσε ο αναπληρωτής. Η νέα διάταξη θα έχει περίπου τα ίδια κριτήρια με τον νόμο Kατσέλη, και μάλιστα θα προσπαθήσει το υπουργείο  την διαδικασία ένταξης να την κάνει ηλεκτρονική για να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης.

Επίδομα θέρμανσης

Για το επίδομα θέρμανσης ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών  ανέφερε ότι κάνουμε μια προσπάθεια να στοχεύσουμε καλύτερα έτσι ώστε να δώσουμε επίδομα σε ορισμένες ορεινές περιοχές.

Τέλη κυκλοφορίας

«Τα τέλη κυκλοφορίας θα είναι πιο δίκαια και πιο αναλογικά από πέρσι. Θα μεταφέρουμε το βάρος από παλαιά και φθηνά αυτοκίνητα στα νεότερα και πιο ακριβά λαμβάνοντας υπόψη και το κριτήριο ρύπανσης.»

Για τον νέο φόρο ακίνητης περιουσίας (ΕΝΦΙΑ)

«Εάν προλάβουμε θα  κάνουμε τον νέο φόρο για το 2016, εάν όχι θα κάνουμε αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ. Η πιο λογική λύση για έναν φόρο στην ακίνητη περιουσία είναι  ένας φόρος ο οποίος θα επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας με προοδευτικά κλιμάκια στην αρχή και θα μεγαλώνει όσο  μεγαλώνει η περιουσία.» «Στο σύνολο της περιουσίας πιθανά θα υπάρχει και αφορολόγητο». Ο φόρος θα προσπαθήσουμε να γίνει δικαιότερος και να μεταφέρει τα βάρη από τα χαμηλή περιουσία στις μεγάλες και στις πολύ μεγάλες ανέφερε για το θέμα ο Κος Τρ.Αλεξιάδης.

Περιουσιολόγιο

Για το περιουσιολόγιο ο κος Τρ. Aλεξιάδης ανέφερε ότι θα δηλωθούν μόνο τα μετρητά που υπάρχουν στις τράπεζες, και όχι τα μετρητά που υπάρχουν στα στρώματα. Εάν ο φορολογούμενος θέλει να δηλώσει και πράγματα μεγάλης αξίας ας το κάνει. Δεν θα ασχοληθούμε με αυτά. Θέλουμε να καταγράψουμε την περιουσία του πολίτη.

Για το θέμα της υπερφορολόγησης

Ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε ότι θα επανεξετασθούν ορισμένοι φόροι. Το θέμα των συντελεστών του ΦΠΑ θα επανεξετασθεί μετά το 2016 σε συνδυασμό με τα έσοδα. Επίσης σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις στο θέμα της φορολόγησης των επιχειρήσεων.

Για την εθελοντική αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων

Σε ερώτημα του κου Γ. Χριστόπουλου σχετικά με το επερχόμενο νομοσχέδιο για την εθελοντική αποκάλυψη κεφαλαίων ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών απάντησε ότι όσοι δηλώσουν χρήματα με το διαδικασία της εθελοντικής αποκάλυψης κεφαλαίων δεν θα ελεγχθούν ποτέ ξανά για τα χρήματα αυτά.

Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο