Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Mε νέα δεδομένα ο διάλογος για το ασφαλιστικό

ΝΕΟ γύρο διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα...

ΝΕΟ γύρο διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον ανεπιτυχή διάλογο στις επιτροπές της Βουλής επί υπουργίας Β. Μαγγίνα, η κα Πετραλιά επιχειρεί να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τις περιοριστικές αλλαγές που η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητες για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «προχωρούμε με υπευθυνότητα, με σχέδιο, με όσο το δυνατόν τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες. Θέλω να πω ότι όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, γιατί το πρόβλημα θα προκύψει μόνο εάν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Απασχόλησης, ο νέος γύρος διαλόγου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ώστε περί τα τέλη Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει θα στοχεύουν σε αλλαγές που θα εφαρμοσθούν σε βάθος χρόνου (πιθανότατα 15ετίας), σε εφαρμογές των νόμων Σιούφα και Ρέππα, παράλληλα με την παροχή κινήτρων για την παραμονή στην εργασία και την ασφάλιση, αντισταθμίζοντας περικοπές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής (ανασφάλιστη εργασία).

Η ΓΣΕΕ

Νομοθετική ρύθμιση, άμεσα, η οποία με αντικειμενικά και επικυρωμένα κριτήρια θα διασφαλίζει τα έσοδα και τις εισφορές των οικοδομικών έργων και εργασιών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ζητεί από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η ΓΣΕΕ
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο