Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Εώς αύριο παρασκευή η ρύθμιση οφειλών στο ΟΑΕΕ

Εως και αύριο Παρασκευή θα δέχεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών από απλήρωτες εισφορές.

Εως και αύριο Παρασκευή θα δέχεται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών αιτήσεις για τη ρύθμιση των οφειλών από απλήρωτες εισφορές.

Τη σιωπηρή παράταση της προθεσμίας (που τυπικά έληξε στις 31 Δεκεμβρίου για τη ρύθμιση των οφειλών σε όλα τα Ταμεία) έδωσε ο διοικητής του ΟΑΕΕ Κ. Κόντος, επιδιώκοντας να εξαντλήσει κάθε περιθώριο για την είσπραξη, έστω και μερικώς, των συσσωρευμένων οφειλών οι οποίες, παρά τις αλλεπάλληλες ρυθμίσεις, έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και «αγγίζουν» το 1 δισ. ευρώ.

Δυσκολίες
Ενδεικτικό της δυσκολίας που υπάρχει στην αγορά και ιδιαίτερα μεταξύ των ελεύθερων επαγγελματιών και εμπόρων για την εξόφληση των οφειλών είναι το γεγονός ότι περίπου οι 5 στους 10 που ανταποκρίθηκαν (και υπέβαλαν έως και χθες αιτήσεις για τη ρύθμιση των χρεών τους) είναι οφειλέτες που είχαν, ήδη, ενταχθεί σε άλλες ρυθμίσεις τις οποίες απώλεσαν λόγω μη έγκαιρης καταβολής των δόσεων.

Κακοπληρωτές
«Πρόκειται για μια... ανακύκλωση ήδη βεβαιωμένων χρεών, που, μάλιστα, αυξάνονται από χρόνο σε χρόνο», υπογραμμίζει, στην «Η», ο διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Κ. Κόντος, εκτιμώντας πως οι συνεχείς παρατάσεις των ευνοϊκών ρυθμίσεων που έγιναν με αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας «δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα» και μάλλον ενθαρρύνουν τους κακοπληρωτές να αφήνουν αρρύθμιστα τα χρέη τους, αφού «καταβάλλουν την πρώτη δόση για να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα και, στη συνέχεια, εξαφανίζονται».

Εκπτώσεις
Η ρύθμιση των χρεών προς τα Ταμεία των αυτοαπασχολουμένων γίνεται είτε εφάπαξ με έκπτωση 80% στα πρόσθετα τέλη και τις προσαυξήσεις είτε σε 80 δόσεις με την καταβολή προκαταβολής 5% της συνολικής οφειλής και έκπτωση 50%. Και στις δύο περιπτώσεις τα ποσά (εφάπαξ εξόφληση ή προκαταβολή του 5%, αντίστοιχα) θα καταβάλλονται ταυτόχρονα με την υποβολή της αίτησης, αφού η σχετική προθεσμία έληξε στις 31 Δεκεμβρίου του 2007.

Σε όσους ρυθμίζουν τις οφειλές χορηγείται βεβαίωση ταμειακής ενημερότητας για δανειοδότηση από τις τράπεζες και θεωρούνται για 6 μήνες τα βιβλιάρια ασθενείας.

Πηγή Ημερησία
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο