Ειδήσεις Ανακοινώσεις Συλλόγων - Ενώσεων - Ομοσπονδιών κ.ά.

Ε.Λ.Φ.Ε.Ε. Ηλείας: «Προβλήματα διασύνδεσης ΕΡΓΑΝΗ και προβλήματα τακτικής συντήρησης»

ΕΝΩΣΗ ΛΟΓΙΣΤΩΝ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΛΕΙΑΣ

ΜΙΑΟΥΛΗ 1
27100 Πύργος Ηλείας
Τηλ. 2621020928

Email:  [email protected]

Πύργος, 10/10/2016

*Προς*

* Γενικό Γραμματέα Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Ανδρέα Νεφελούδη.*

*Θέμα: «Προβλήματα διασύνδεσης ΕΡΓΑΝΗ και προβλήματα τακτικής συντήρησης»*

Βάσει  της υπ` αριθμόν  41815/Δ.10.199/16.9.2016 απόφαση του Υπουργείου Εργασίας,  Κοινωνικής Ασφάλισης και  Κοινωνικής  Αλληλεγγύης,  το σύστημα Εργάνη, κατά την υποβολή του ετήσιου πίνακα προσωπικού,  δεν δέχεται στους εργάτες το ημερομίσθιο με το οποίο αμείβονται και ζητάει να καταγραφεί μισθός. Αυτό αντίκειται στην εργατική νομοθεσία και ενδεχομένως να μας δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον.

Επίσης για πρώτη φορά φέτος υπάρχει έλεγχος και διασταύρωση των στοιχείων των εργαζομένων με τη ΓΓΠΣ, κάτι που είναι μεν στη σωστή κατεύθυνση,  αλλά μας καθυστερεί στην υποβολή των πινάκων.

Με την με υπ’ αρ. πρωτ 41814/Δ.10.198/16.9.2016 απόφαση του Υπ. Εργασίας το ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ, θα τίθεται εκτός λειτουργίας κάθε Τετάρτη από τις 16:00 έως 21:00 για λόγους τακτικής συντήρησης. Με την ως άνω απόφαση προβλέπεται ότι επειδή ότι η συγκεκριμένη διακοπή είναι προγραμματισμένη σε πάγια βάση, σαφώς δεν συμπεριλαμβάνεται στις περιπτώσεις της παραγρ. (ζ) του άρθ. 4 της υπ’ αριθμ. 28153/126/28-8-2016 Απόφασης του Υπ. Εργασίας.

Επειδή όμως υπάρχουν έκτακτα γεγονότα και οι επιχειρήσεις πρέπει είτε να προσλάβουν, είτε να αλλάξουν ωράριο εργασίας στο ήδη υπάρχων προσωπικό τους, τις ώρες της διακοπής δεν είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο πράγμα που σημαίνει ότι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις είναι εκτεθειμένες, χωρίς να φταίνε, σε οποιοδήποτε έλεγχο τους γίνει.

Ζητάμε από το Υπουργείο την επαναφορά της αναγραφής του ημερομισθίου στις καταστάσεις προσωπικού στους εργάτες, όπως ίσχυε μέχρι τώρα, και επαρκή χρόνο για να ολοκληρώσουμε τις διασταυρώσεις των εργαζομένων με το σύστημα της ΓΓΠΣ. Θεωρούμε για αρχή ως επαρκή χρόνο λήξης της υποχρέωσης τις 20/11/2016, με επιφύλαξη του τι προβλήματα μπορεί να προκύψουν περεταίρω.

Επίσης ζητάμε να γίνεται η τακτική συντήρηση του συστήματος Εργάνη σε μη εργάσιμες ώρες για τις επιχειρήσεις και τα λογιστικά γραφεία, ώστε να μην υπάρχουν τέτοια προβλήματα, αλλιώς να παραλαμβάνουν, για τις ώρες της προγραμματισμένης συντήρησης, τα αντίστοιχα έντυπα, είτε μέσω φαξ, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.


Το Δ.Σ. της ΕΛΦΕΕ Ηλείας
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
Up
Close
Close
Κλείσιμο