Ειδήσεις Οικονομικές Ειδήσεις

Eυρωπαϊκή βοήθεια 1,65 εκατ. ευρώ στα Ιόνια νησιά που επλήγησαν από τους σεισμούς του 201504-10-2016

Το ΕΚ ενέκρινε την Τρίτη την παροχή χρηματοδοτικής ενίσχυσης ύψους 1.651.834 ευρώ από το Ταμείο Αλληλεγγύης της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τους σεισμούς που έπληξαν την περιοχή των Ιονίων νήσων, και ειδικότερα τη Λευκάδα, τα βόρεια τμήματα της Ιθάκης, και την Κεφαλονιάς, στις 17 Νοεμβρίου 2015. Εισηγητής του ΕΚ είναι ο Έλληνας ευρωβουλευτής κ. Γεώργιος Κύρτσος.

Ο εισηγητής Γεώργιος Κύρτσος (ΕΛΚ) τόνισε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης στο ελληνικό αίτημα για τη χρηματοδοτική βοήθεια στις πληγείσες περιοχές. «Αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο περιφερειακής πολιτικής το οποίο θα βοηθήσει ουσιαστικά στη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας των Ιονίων νήσων», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο σεισμός ήταν ύψους 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οκτώ τραυματίστηκαν, και 120 σπίτια υπέστησαν ζημιές. Οι ελληνικές αρχές ανέφεραν εκτεταμένες ζημιές σε δίκτυα υποδομής, κτήρια και πολιτιστικά μνημεία, ενώ μερικές από τις σημαντικότερες τουριστικές παραλίες στη Λευκάδα καταστράφηκαν.

Η οικονομική ενίσχυση θα βοηθήσει για την αποκατάσταση υποδομών, για την αποπληρωμή των έκτακτων μέτρων που ελήφθησαν και για την κάλυψη εξόδων για ορισμένες ενέργειες πρώτης ανάγκης. Τον Απρίλιο καταβλήθηκε στην Ελλάδα προκαταβολή ύψους 10% από την αναμενόμενη ενίσχυση. Το Συμβούλιο των υπουργών ενέκρινε τη χρηματοδότηση στις 20 Σεπτεμβρίου.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 646 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 23 αποχές.

Συμπληρωματικές πληροφορίες
 
Το Ταμείο Αλληλεγγύης της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΤΑΕΕ) δημιουργήθηκε προκειμένου να αντιμετωπίζονται μεγάλες φυσικές καταστροφές και να παρέχεται η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη σε περιοχές που πλήττονται από καταστροφές εντός της Ευρώπης. Το Ταμείο δημιουργήθηκε μετά από τις σοβαρές πλημμύρες που έπληξαν την Κεντρική Ευρώπη το καλοκαίρι του 2002. Έκτοτε, έχει χρησιμοποιηθεί σε 70 περιπτώσεις καταστροφών, συμπεριλαμβανομένων πλημμυρών, δασικών πυρκαγιών, σεισμών, καταιγίδων και ξηρασίας. Το ΤΑΕΕ έχει δώσει μέχρι σήμερα περισσότερα από 3,7 δισ. ευρώ σε 24 ευρωπαϊκές χώρες.


Ετικέτες για αναζήτηση Ιόνια σεισμός


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο