Ειδήσεις Εργατικά - Ασφαλιστικά

Γ. Κατρούγκαλος: Επικρατέστερο σενάριο ο υπολογισμός των εισφορών για το α' εξάμηνο του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015

Το σύνολο των αλλαγών που προωθούνται με το νέο ασφαλιστικό νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τέθηκε επί τάπητος κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρουσία του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των μελών- μικρομεσαίων επιχειρηματιών  του Επιμελητηρίου, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική της, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να «παγώσει» τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Οι νέες εισφορές και το «πάγωμα» των οφειλών στο επίκεντρο της συνάντησης βιοτεχνών- υπουργού Εργασίας στο Β.Ε.Α»


Το σύνολο των αλλαγών που προωθούνται με το νέο ασφαλιστικό νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τέθηκε χθες επί τάπητος κατά τη διάρκεια του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, παρουσία του υπουργού Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γιώργου Κατρούγκαλου.

Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση μεταξύ του υπουργού Εργασίας και των μελών– μικρομεσαίων επιχειρηματιών  του Επιμελητηρίου, οι οποίοι άσκησαν κριτική στην ακολουθούμενη πολιτική της, ζητώντας περισσότερες πληροφορίες για το νέο τρόπο υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και την πρόθεση της κυβέρνησης να «παγώσει» τις ληξιπρόθεσμες ασφαλιστικές εισφορές.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΒΕΑ Παύλος Ραβάνης, επισήμανε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να βρεθεί  λύση για τους χιλιάδες οφειλέτες προς τον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, προκειμένου να πληρώνουν από τη νέα χρονιά, τις τρέχουσες ασφαλιστικές τους εισφορές και να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενημερότητα.

Αναλυτικότερα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, αφού υποστήριξε ότι η πλειοψηφία των ελευθέρων επαγγελματιών θα πληρώσει μικρότερες ασφαλιστικές εισφορές, στη συνέχεια ανέλυσε τα διαφορετικά σενάρια που εξετάζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, σχετικά με τις εισφορές. Επικρατέστερο, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι ο υπολογισμός των εισφορών για το Α’ εξάμηνου του 2017 με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2015 και το Β’ εξάμηνο του 2017 θα γίνεται συμψηφισμός  με βάση τα εισοδήματα που δηλώθηκαν το 2016, όπως αυτά προέκυψαν μετά την εκκαθάριση των φορολογικών τους δηλώσεων.

Όσον αφορά το «πάγωμα» των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών, ο κ. Κατρούγκαλος υποστήριξε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και  για το θέμα αυτό, παράλληλα με τη συνολική διαχείριση του ιδιωτικού χρέους (επιχειρήσεων και νοικοκυριών) για οφειλές σε δημόσιο και τράπεζες.

Σχετικά με τις εργοδοτικές εισφορές, ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχθηκε ότι οι εισφορές είναι πράγματι πολύ υψηλές, «από τις υψηλότερες στην Ευρώπη», επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι δεν είναι δυνατόν να μειωθούν αυτή τη στιγμή, γιατί θα είναι αδύνατη η καταβολή ακόμη και των σημερινών χαμηλών συντάξεων.


Ετικέτες για αναζήτηση εισφορές Κατρούγκαλος


Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

  • ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΕΚΤΕΝΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΑΛΠ ΑΝΤΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ
  • ΕΦΚΑ
Up
Close
Close
Κλείσιμο