Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών εντάσσονται οι εργαζόμενοι καθαριότητας των ΟΤΑ

Εργατικά - Ασφαλιστικά

20 Δεκέμβριος 2007
Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται 18.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά. Taxheaven.gr

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών εντάσσονται οι εργαζόμενοι καθαριότητας των ΟΤΑ

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται 18.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η κ. Πετραλιά συναντήθηκε την Πέμπτη με τα μέλη της ειδικής επιτροπής Αναθεώρησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών και ανακοίνωσε ότι άμεσα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική τροπολογία με την οποία ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την υπουργό μια μικρής διάρκειας παράταση στη λειτουργία της ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο της.

Η υπουργός σημείωσε τη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στο εν λόγω θέμα και την βαρύτητα που το πόρισμα για τα ΒΑΕ θα έχει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η κ. Πετραλιά θα έχει νέα συνάντηση με την επιτροπή στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, την Τετάρτη συναντήθηκε με τον προκάτοχό της στο υπουργείο Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, και συζήτησαν αναλυτικά για τα πεπραγμένα στο υπουργείο και την προετοιμασία των αλλαγών που θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Η υπουργός Απασχόλησης, στα πλαίσια του διαλόγου, θα έχει συναντήσεις με τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων που έχουν δραστηριοποιηθεί για το Ασφαλιστικό, πριν από την τελική διαμόρφωση των κυβερνητικών θέσεων σε σχέδιο νόμου.

Πηγή In.gr