Ειδήσεις Εργατικά Ασφαλιστικά

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών εντάσσονται οι εργαζόμενοι καθαριότητας των ΟΤΑ

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται 18.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών εντάσσονται οι εργαζόμενοι καθαριότητας των ΟΤΑ

Στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων εντάσσονται 18.000 εργαζόμενοι στις υπηρεσίες καθαριότητας των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

Η κ. Πετραλιά συναντήθηκε την Πέμπτη με τα μέλη της ειδικής επιτροπής Αναθεώρησης των Βαρέων και Ανθυγιεινών και ανακοίνωσε ότι άμεσα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική τροπολογία με την οποία ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την υπουργό μια μικρής διάρκειας παράταση στη λειτουργία της ώστε να ολοκληρωθεί ομαλά το έργο της.

Η υπουργός σημείωσε τη σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στο εν λόγω θέμα και την βαρύτητα που το πόρισμα για τα ΒΑΕ θα έχει για την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος.

Η κ. Πετραλιά θα έχει νέα συνάντηση με την επιτροπή στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας.

Εξάλλου, την Τετάρτη συναντήθηκε με τον προκάτοχό της στο υπουργείο Απασχόλησης, Βασίλη Μαγγίνα, και συζήτησαν αναλυτικά για τα πεπραγμένα στο υπουργείο και την προετοιμασία των αλλαγών που θα προωθήσει η κυβέρνηση.

Η υπουργός Απασχόλησης, στα πλαίσια του διαλόγου, θα έχει συναντήσεις με τα συνδικάτα και τους εκπροσώπους κοινωνικών και επιστημονικών φορέων που έχουν δραστηριοποιηθεί για το Ασφαλιστικό, πριν από την τελική διαμόρφωση των κυβερνητικών θέσεων σε σχέδιο νόμου.

Πηγή In.gr
Τα σχόλια και οι απόψεις που δημοσιεύονται δεν υιοθετούνται από τον κόμβο και εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.
Θα παρακαλούσαμε πολύ να διατηρήσετε τα σχόλια σας ευγενικά, πολιτισμένα και ουσιώδη. Αποφύγετε χαρακτηρισμούς απέναντι σε άλλους σχολιαστές και προσπαθήστε οι συζητήσεις να γίνονται σε ευπρεπή πλαίσια.

Σχόλια με υβριστικό περιεχόμενο διαγράφονται αυτόματα χωρίς προειδοποίηση.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Ο παρών ιστοχώρος και όλα τα κείμενα και δεδομένα που εμπεριέχονται σε αυτόν αποτελούν αντικείμενο ειδικής επεξεργασίας και πνευματικής δημιουργίας και προστατεύονται από την νομοθεσία περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας και Συγγενικών Δικαιωμάτων και δη από τους νόμους 2121/1993, 2557/1997, 2819/2000, τη Διεθνή Σύμβαση της Βέρνης (ν. 100/1975), τη Διεθνή Σύμβαση της Ρώμης (ν. 2054/1992) και τις Οδηγίες 91/100/ΕΟΚ, 92/100/ΕΟΚ, 93/83/ΕΟΚ, 93/98/ΕΟΚ ΚΑΙ 96/9/ΕΟΚ. Η ιδιοκτησία επ’ αυτών αποκτάται χωρίς καμία διατύπωση και χωρίς την ανάγκη ρήτρας απαγορευτικής των προσβολών της.
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ : Η αναδημοσίευση και η με οποιονδήποτε τρόπο αναπαραγωγή, εξ’ ολοκλήρου, τμηματικά ή περιληπτικά, των οιωνδήποτε κειμένων ή δεδομένων περιλαμβάνονται στον παρόντα ιστοχώρο, χωρίς την έγγραφη άδεια της δικαιούχου εταιρείας.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ: H αναδημοσίευση μόνο των ελεύθερων ειδήσεων του κόμβου και όχι αυτών που η πρόσβαση επιτρέπεται αποκλειστικά στους συνδρομητές του (ένδειξη: αρθρο μόνο για συνδρομητές) με ΡΗΤΗ αναφορά στην πηγή και στον σχετικό σύνδεσμο του άρθρου/είδησης (url).
Email:
Θέμα:
Μήνυμα:
 
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

    Up
    Close
    Close
    Κλείσιμο